Societat

Àfrica

Almenys 4 morts i 132 ferits pel descarrilament d’un tren a Tanzània

Entre les víctimes mortals hi ha dos nens, de quatre mesos i cinc anys

L’incident hauria estat provocat, segons les primeres investigacions

Almenys quatre persones han mort –inclosos dos nens- i 132 han resultat ferides en el descarrilament d’un tren de passatgers ahir dimecres al centre de Tanzània, han informat les autoritats ferroviàries del país.

L’incident s’ha produït a uns deu quilòmetres de la ciutat de Tabora (centre), on han descarrilat vuit vagons d’un tren de passatgers que feia el recorregut entre les localitats de Kigoma, a l’extrem occidental del país, i Dar es Salaam, a la costa de l’Oceà Índic.

Els morts són dos adults i dos nens de quatre mesos i cinc anys, ha lamentat a última hora d’aquest dimecres Jamila Mbarouk, portaveu de l’agència estatal ferroviària, Tanzània Railways Corporation (TRC).

“Els 132 passatgers que han resultat ferits han estat traslladats d’urgència a l’hospital regional de Kitete (a la ciutat de Tabora) per rebre tractament i es troben bé”, ha afegit Mbarouk.

El director general de TRC, Masanja Kadogosa, ha indicat que el descarrilament del tren ha estat intencionat, perquè les primeres investigacions han constatat que les vies del ferrocarril han estat destrossades.

“El tren viatjava a baixa velocitat. Si no hagués estat per això, les conseqüències podrien haver estat encara més desastroses”, ha assenyalat Kadogosa en declaracions recollides per mitjans locals.

Les autoritats tanzanes duen a terme una investigació per obtenir més detalls sobre l’ocorregut.

El tren accidentat transportava 930 passatgers i es dirigia a Dar es Salaam, la ciutat més poblada de Tanzània i el seu principal centre econòmic.

El pitjor accident ferroviari del país es va produir al juny de 2002, quan almenys 110 persones van morir i 400 van resultar ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.