Economia

El preu dels carburants marca un nou rècord

La benzina i el gasoil es mantenen per sobre dels 2 euros el litre

Des del començament de l’any s’han encarit més d’un 30%

El preu dels carburants es manté per sobre dels 2 euros el litre i marca, de nou registres rècord.

Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE), la benzina ha pujat fins als 2,141 euros el litre, un 1,13% més que la setmana passada, quan va marcar 2,117. El gasoil s’ha situat en els 2,076 euros el litre, un 3,64% més que l’anterior setmana, quan va trencar la barrera dels dos euros.

Els preus es calculen a partir de les dades de més d’11.400 estacions de servei del conjunt de l’Estat i se’ls hi ha d’aplicar el descompte de 20 cèntims el litre que va aprovar el govern espanyol per combatre l’escalada de preus dels combustibles.

No obstant, amb la tendència alcista de les darreres setmanes aquesta mesura ja ha quedat sense efecte. Si s’inclou la bonificació, el preu mitjà de la benzina és d’1,941 euros i el  gasoil es paga a 1,876 euros el litre.

A mitjans de juny la ministra d’Economia, Nadia Calviño, va assegurar que el govern espanyol estava “estudiant” si calia modificar la bonificació per tal de “garantir-ne l’eficàcia”, però fins al moment no s’ha pres cap mesura. El decret anticrisi que inclou la bonificació es prorrogarà en el Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà aquest dissabte 25 de juny al matí.

Rere aquestes pujades hi ha l’encariment del petroli, una tendència que s’ha suavitzat les últimes setmanes però que encara no es reflecteix en el preu final dels carburants.

La benzina ha augmentat el seu preu un 31% des del començament de l’any i el gasoil s’ha encarit un 39 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.