Política

estat espanyol

Espanya compra 20 caces Eurofigther per a reforçar la seva flota

Els nous aparells substituiran als vells F18 Hornet de la Base Aèria de Gando

El govern espanyol ha firmat aquest dijous la compra de 20 avions caça del tipus Eurofighter, amb el que la flota espanyola tindrà en el futur 90 aeronaus d’aquest tipus, segons ha informat aquest dijous el consorci Airbus en la fira aeroespacial ILA de Berlín.

La compra d’aquests 20 nous Eurofighter es va aprovar en Consell de Ministres el passat 15 de desembre, i suposa un cost d’uns 2.000 milions d’euros. Els nous aparells substituiran als vells F18 Hornet de la Base Aèria de Gando (Canàries).

L’acord amb Airbus inclou, a més dels avions de combat i les turbines, un simulador i prestació de servei tècnic.

A més comptaran amb el radar Escan d’Escombratge Electrònic i el Dass (Sistema de Defensa electrònica) d’Indra, un dels sistemes “més avançats del món, que asseguraran la superioritat de l’aeronau en les pròximes dècades”, segons va assegurar l’empresa el mes de desembre passat després de conèixer-se el contracte.

“Aquesta comanda addicional reforça el compromís d’Espanya no sols amb Eurofighter, sinó també amb el seu entorn industrial i de desenvolupament. Ens agradaria agrair al client la seva ferma posició respecte a la defensa europea en un moment en el qual més es necessita”, ha dit Mike Schoellhorn, CEO d’Airbus Defence and Space, en un comunicat.

Eurofighter és el programa més gran de defensa d’Europa, en el qual participen el Regne Unit, Espanya, Alemanya i Itàlia. A més de les seves capacitats tecnològiques, assegura més de 100.000 llocs de treball a Europa. Fins avui, el programa Eurofighter ha registrat 681 comandes de 9 nacions de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.