Economia

Unió Europea

Lagarde assegura que el BCE anirà “tan lluny com sigui possible” per controlar la inflació

La presidenta de la institució preveu que les disrupcions en la cadena de subministrament s’allargaran “més del previst”

Confia que els desajustaments es resoldran “gradualment”

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat que la institució monetària anirà “tan lluny com sigui possible” per controlar la inflació a l’eurozona, actualment en màxims històrics. Així ho ha assenyalat aquest dimarts en el discurs de benvinguda al Fòrum del BCE sobre Banca Central, que se celebra entre els dies 27 i 29 de juny a la localitat de Sintra (Portugal).

Durant la seva intervenció, Lagarde ha insistit que el BCE té intenció de mantenir el camí “cap a la normalització de la política monetària” –al juliol està prevista la primera pujada de tipus en onze anys i al setembre un segon increment- i ha subratllat que “la perseverança és la base de tots els triomfs”.

Segons Lagarde, la inflació ha arrelat pràcticament a tots els sectors de l’economia, un fet que ja s’ha traslladat en la pèrdua de poder adquisitiu de les llars. En aquest sentit, la màxima dirigent del BCE ha assenyalat que el 80% els productes que formen part de la cistella bàsica de la compra registren una pujada de preus interanual per sobre el 3%.

Com a conseqüència, també preveu que els salaris al conjunt de l’eurozona creixin un 4% aquest 2022 i un 3,7% el 2023, el doble respecte al ritme que ho van fer durant la pandèmia.

Per altra banda, Lagarde ha assenyalat que les disrupcions en la cadena de subministrament s’allargaran “més del previst”. “No es preveu un final de la guerra i existeix un risc pel que fa al tall de subministraments”, ha sentenciat.

No obstant això, ha confiat que aquests desajustaments es resoldran “gradualment” i ha afegit que les previsions sobre l’evolució dels preus energètics i de les primeres matèries es mantenen “ennuvolades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.