Política

Regne Unit

Sturgeon qualifica d’alleugeriment la dimissió de Johnson

La dirigent escocesa diu que els conservadors mai l’haurien d’haver escollit com a líder

El dèficit democràtic inherent al govern de Londres no se soluciona amb un canvi de primer ministre

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha dit que la notícia de la renúncia de Boris Johnson com a primer ministre britànic era un “alleugeriment”. Davant la perspectiva que pugui romandre en el poder fins a l’octubre, Sturgeon va dir que no era el més ideal. En un fil de piulades, la primera ministra escocesa va escriure: “Hi haurà una sensació d’alleugeriment generalitzada que el caos dels darrers dies –de fet mesos– s’acabarà, tot que la idea que Boris Johnson es mantingui com a primer ministre fins a la tardor sembla lluny de ser ideal, i segurament no és sostenible”. “Boris Johnson sempre va ser manifestament incapaç de ser primer ministre i els conservadors mai no haurien d’haver-lo escollit líder ni mantenir-lo en el càrrec durant el temps que ho han fet. Però els problemes van més enllà d’una persona. El sistema de Westminster (seu de les institucions britàniques) està trencat”, va dir la primera ministra escocesa.

En el que podria ser un dels seves últimes accions com a primer ministre, Johnson va rebutjar ahir la sol·licitud de Sturgeon per convocar un segon referèndum d’independència. “Per a Escòcia, el dèficit democràtic inherent al govern de Westminster no s’arregla amb un canvi de primer ministre”, va concloure Sturgeon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.