Política

Estat espanyol

Iglesias denuncia un “mecanisme mafiós” als mitjans per acabar amb Podem

L’ex-vicepresident espanyol considera que Ferreras “no hauria de tornar a exercir el periodisme”

Retreu al periodista de La Sexta que va donar una informació sabent que era falsa a un mes de les eleccions”

L’exlíder de Podem, Pablo Iglesias, veu un “mecanisme mafiós” dels poders econòmics i els seus terminals als mitjans com a artífexs de les notícies falses contra el seu partit i assenyala directament al periodista de La Sexta Antonio García Ferreras.

En declaracions a EFE aquest dilluns, Iglesias s’ha referit així als àudios de Ferreras i l’excomissari Villarejo en els quals el periodista dubta de la veracitat d’una informació sobre suposats pagaments a Pablo Iglesias per part del règim veneçolà en un paradís fiscal que, malgrat això, va ser difosa en el seu espai televisiu.

“Els àudios han deixat clar que Ferreras va donar informació falsa sabent que era falsa a un mes de les eleccions”, subratlla Iglesias. L’ex-secretari general de Podem considera que, “per la pròpia dignitat de la professió periodística”, l’informador de La Sexta “no hauria de tornar a exercir el periodisme”.

Iglesias, que no ha volgut anticipar quin tipus d’accions legals emprendrà el seu partit per aquest cas, ha insistit que alguns mitjans van difondre informació falsa “per destruir la seva reputació” i “fer mal” a una força que, aleshores, anava en primera posició entre els partits d’esquerra.

“La dimensió mediàtica de la claveguera és enorme”, ha lamentat l’antic líder de Podem. Segons ell, al darrere dels mitjans hi ha poders econòmics “que no tenien el més mínim interès en què Podem arribés al poder”. I això, a parer seu, “deixa la dignitat del periodisme per terra”.

Preguntat sobre què diria d’aquest assumpte si encara fos el líder de Podem al debat de política general que comença demà al Congrés, Iglesias ha confessat que li alegra “moltíssim” no ser demà a la tribuna.

“Estic convençut que els companys del meu partit ho faran molt millor que. Tinc la sensació que aquest tema ha generat prou escàndol perquè sigui difícil que no estigui al debat”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.