Política

política

Acceptada la querella de l’ANC pel cas Pegasus

Cinc jutjats diferents investiguen l’espionatge a través del mòbil

El jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona ha acceptat la querella presentada per l’Assemblea Nacional Catalana, ANC, per tal que s’investigui l’espionatge que van patir cinc membres de l’entitat a través del programa Pegasus.

Amb aquest ja en són cinc els jutjats que investiguen víctimes del que s’ha vingut a anomenat Catalangate. El primer jutjat va ser el 32 arran de la denúncia que van presentar el 2020 Ernest Margall i Roger Torrent. El precedent d’aquest jutjat, però, no dona gaires esperances ja que va arxivar la investigació, provisionalment, el maig passat.

La querella de l’ANC representa els interessos dels dos expresidents espiats, Elisenda Paluzié i Jordi Sánchez, a més dels sercetaris nacionals, Sònia Urpí, Arià Bayé i Jordi Domingo. La querella pretén descobrir qui va ordenar i executar els espionatges que suposen una vulneració de diversos drets fonamentals.

Els altres jutjats d’instrucció de Barcelona amb investigacions relacionades amb el catalangate són el 22, amb una querella de la CUP, el 21, amb la querella presentada per Òmnium, i el 24, que investiga la denúncia de Josep Maria Jové i Diana Riba, per un costat, i la de l’advocat Andreu Van der Eynde, pet un altre. Aquesta última, formulada contra l’empresa NSO fabricant del programa, ja ha estat acceptada.

L’eruodiputat d’ERC, Jordi Solé, també ha presentat denúncia demanant que fos el jutjat 32 qui la investigués, i l’Ajuntmaent de Barcelona també ha fet el mateix en defensa dels regidors del consistori que van ser espiats, Ernest Maragall i Elsa Artadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.