Política

Sri Lanka

La Policia de Sri Lanka ordena desallotjar l’epicentre de les manifestacions

El país afronta la pitjor crisi econòmica de la seva història

La Policia de Sri Lanka ha donat aquest dimecres un ultimàtum de dos dies als manifestants que protesten des de fa mesos contra la gestió política de la greu crisi econòmica que sofreix el país, per a desallotjar una acampada a Colombo que ha estat l’epicentre del moviment.

El campament, situat al parc Galle de la capital, haurà de ser evacuat abans del pròxim divendres a les cinc de la tarda, hora local, ha anunciat la Policia en un comunicat i de viva veu als manifestants encara concentrats a la zona.

“Actueu conforme a la llei i no obstaculitzeu el públic”, han advertit les forces de seguretat, que han amenaçat amb conseqüències legals per a aquells que desafiïn l’ordre mentre se succeeixen les detencions de manifestants.

L’anunci policial arriba després que el recentment designat president, Ranil Wickremesinghe, advertís avui durant una intervenció davant el Parlament que no tolerarà la violència al país al mateix temps que es va comprometre a respectar els drets dels manifestants.

“La lluita pacífica és un dret fonamental. Accepto aquests drets (...) Protegiré la no-violència i la democràcia”, havia promès el mandatari que des del seu ascens al poder va declarar un estat d’emergència que va endurir les mesures sobre les manifestacions de carrer.

Sri Lanka afronta la pitjor crisi econòmica de la seva història, entrampada en un gran endeutament i sense liquiditat per a adquirir béns essencials com a medicaments, combustible, aliments, o gas.

La nació insular va reprendre la setmana passada les negociacions amb el Fons Monetari Internacional (FMI) per a aconseguir un préstec amb el qual capejar la crisi.

Wickremesinghe va ser elegit amb el vot del Parlament fa exactament dues setmanes, després que la desesperació de bona part de la població per la crònica deterioració de la nació provoqués la renúncia del seu predecessor, l’expresident Gotabaya Rajapaksa.

Aquesta dimissió va estar precipitada per la presa el passat 9 de juliol de diverses institucions oficials, entre elles el palau presidencial, per part dels manifestants.

El mandatari s’enfronta a crítiques per la violenta operació de les forces de seguretat per a desallotjar als que fins i tot romanien a l’interior de la llavors ocupada secretaria presidencial, a pesar que els manifestants s’havien compromès a lliurar l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.