Política

Argentina

Cristina Fernández afirma que la seva sentència “ja estava escrita”

La vicepresidenta argentina denuncia que és víctima d’una persecució política

Assegura que no hi ha proves contra ella i que cap dels testimonis ha donat suport a la versió dels fiscals

La vicepresidenta d’Argentina, Cristina Fernández, ha denunciat aquest dimarts que “la sentència ja estava escrita”, després que la Fiscalia demanés per a ella ahir una condemna de 12 anys de presó i inhabilitació a perpetuïtat per exercir càrrecs públics al judici contra ella per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obra pública quan era la presidenta del país (2007-2015).

“La sentència ja estava escrita”, ha reiterat Cristina Fernández –que ja havia dit el mateix en la declaració indagatòria que va realitzar el 2019–, en un discurs que publicat aquest dimarts a les seves xarxes socials des del seu despatx al Senat —del qual és presidenta—, i on qüestiona que la Justícia hagi rebutjat la seva petició d’ampliar la declaració indagatòria a aquesta etapa del judici.

 Fernández està acusada de delictes d’associació il·lícita i administració fraudulenta de fons públics per les suposades irregularitats en la concessió de 51 obres públiques a empreses de l’empresari Lázaro Báez durant el seu mandat entre 2007 i 2015 i del difunt Néstor Kirchner (2003-2007) a la província austral de Santa Cruz.

“Els fiscals han pogut llegir el seu guió durant nou jornades. M’hagués agradat parlar davant el tribunal”, s’ha queixat Fernández aquest dimarts. També ha lamentat que no li permetessin transmetre ni televisar la declaració indagatòria el 2019 i que ara li hagin rebutjat l’ampliació de la seva indagatòria.

“No m’hauria de sorprendre perquè, tal com vaig dir en aquella ocasió, la sentència ja estava escrita”, ha dit.

Acompanyada pels càntics de centenars de seguidors que s’han reunit a les portes del Congrés, l’expresidenta ha relatat de forma cronològica els detalls d’una investigació –coneguda com a Causa Vialitat– que ha suposat, a parer seu, una “ferotge campanya política i mediàtica” en contra d’ella, basada en suposats sobrepreus en la construcció de “rutes inexistents” a la província meridional de Santa Cruz, bressol polític del kirchnerisme.

Durant la seva al·locució, la vicepresidenta ha argumentat que no existeixen proves en contra d’ella i que cap dels citats a declarar durant el judici ha donat suport amb el seu testimoni la versió dels fiscals, als quals ha acusat d’adoptar el “guió” dels mitjans de comunicació afins a l’actual oposició política.

Així mateix, Fernández ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el seu successor en el càrrec, el liberal Mauricio Macri (2015-2019), i el polític opositor Fabián Pepín Rodríguez Simón, que porta gairebé dos anys pròfug, als quals fa responsables de construir un entramat judicial dedicat a perseguir els funcionaris dels governs kirchneristes.

“Finalment, ha aflorat un sistema judicial totalment compenetrat amb els serveis d’intel·ligència i òbviament dirigit, direccionat i creat des de la mateixa Casa Rosada a través de Mauricio Macri”, ha afirmat la vicepresidenta.

La política argentina, que en els últims anys ha driblat les demandes de presó preventiva dictades en contra seu en diverses causes –moltes de les quals han estat arxivades- gràcies als aforaments que la protegeixen, sempre ha defensat la seva innocència i ha assegurat que és l’objectiu d’una persecució política.

En cas que fos condemnada, la vicepresidenta, de 69 anys i qui en principi gaudeix d’aforament fins al desembre del 2023, tindrà el dret de recórrer la sentència davant els tribunals superiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.