Política

Estat espanyol

Sánchez: “Les votacions són difícils, però sempre acabem tirant-les endavant”

El president espanyol retreu al PP que vagi en contra de l’interès general davant un decret “important” per a la classe treballadora i mitjana

Recorda que el decret recull les mesures d’estalvi energètic que demana la Unió Europea

“Les votacions són difícils, però sempre acabem tirant-les endavant”. Així s’ha expressat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa conjunta amb el president de Colòmbia, Gustavo Petro, en relació a la convalidació del decret d’estalvi energètic.

A la pregunta de si el seu govern té assegurada l’aprovació d’aquest decret al ple extraordinari que se celebrarà aquest dijous al Congrés –i a la qual no assistirà Sánchez per la seva gira llatinoamericana–, ha assenyalat que totes les votacions són complexes però l’executiu sempre les acaba superant.


Crítica al PP
En aquest context, ha recriminat l’actitud del PP davant d’un decret “important” per a la classe treballadora i mitjana. Al seu parer, es tracta d’una oposició “mancada de sentit d’Estat” i “contrària al sentit comú”, perquè suposa anar en contra de l’interès general.

Segons ell, “la notícia seria que el PP donés suport a un decret llei del govern”. “De dos anys cap aquí patim una oposició negacionista que no té sentit d’Estat i que no compleix amb les seves obligacions constitucionals”, ha lamentat.

A més, ha reivindicat que és un decret a favor dels treballadors i a favor de l’interès de la majoria social del país. Sánchez ha assegurat que el rebuig del PP al decret suposa dir no a la gratuïtat d’abonaments de transport o a altres mesures que beneficien diversos sectors de la societat, molts dels quals vulnerables.

“Cadascú haurà d’explicar les raons per les quals vota en contra d’un decret que és important en un context inflacionista per a la classe treballadora a Espanya”, ha conclòs.

Sobre si pensa trucar al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per demanar-li el seu suport, el líder socialista s’ha limitat a assenyalar que els populars ja han decidit la seva posició sense cap trucada prèvia.

Sánchez ha recordat que les mesures d’estalvi energètic adoptades al decret materialitzen el compromís de la Unió Europea  per fer front al “xantatge energètic rus”. El cap de l’executiu ha emfatitzat que aquestpla d’estalvi ha estat “aplaudit” per la pròpia presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, d’ideologia democratacristiana i de la mateixa família política europea que el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.