Política

política

Aragonès no veu a Europa la solució al conflicte

Sosté des de París que la sortida vindrà del diàleg i la negociació amb Espanya i no pas de cap intervenció de les institucions europees

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat des de París (França) que la solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat ha de sortir de la taula de diàleg i la negociació amb Espanya, i no pas de cap intervenció de les institucions europees, segons recull ACN. Durant una taula rodona sobre moviments autonomistes i independentistes organitzada per la patronal francesa més important, la MEDEF, Aragonès ha reivindicat el “federalisme europeu”. Així mateix, ha afegit que “somia” que Catalunya pugui formar part d’uns “Estats Units d’Europa”, com a país membre de ple dret. En aquest sentit, el cap del Govern ha subratllat que l’independentisme català és “profundament europeista”, durant les seva intervenció des de l’Hipòdrom de Longchamp.

A la taula rodona també hi han participat l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve; el president de Còrsega, Gilles Simeoni; i la vicepresidenta de Guadalupe, Marie-Luce Penchard. També hi havia d’assistir el ministre de l’Interior de França, Gérald Darmain, però l’organització ha informat de la seva absència per un “assumpte privat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.