Economia

Unió Europea

L’euro puja després de l’ascens dels tipus d’interès

La moneda única europea es canvia a 0,9962 dòlars al final de la negociació i el canvi de referència s’ha fixat en 1,0009 dòlars

La revaloració perd força després que Lagarde no ha concretat fins on pujarà el preu del diner

L’euro ha recuperat posicions aquest dijous respecte del dòlar després de l’augment del 0,75 % del tipus d’interès acordat pel Banc Central Europeu (BCE), mentre els mercats digereixen els comentaris de la seva presidenta, Christine Lagarde.

Cap a dos quarts de sis de la tarda la cotització de l’euro s’ha situat en els 0,9962 dòlars, davant els 0,9894 dòlars de les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior.
La moneda única s’ha canviat dins un marge de fluctuació entre els 0,9935 i 1,0028 dòlars.

El BCE ha fixat el canvi de referència de la moneda única europea en 1,0009 dòlars.

La moneda única europea s’ha revalorat després de saber-se que Consell de Govern del BCE ha decidit aquest dijous per unanimitat apujar el tipus d’interès en tres quarts de punt percentual, fins a l’1,25 %. Aquest agressiu increment, el més gran de la seva història, busca frenar la inflació a la zona de l’euro, que a l’agost s’ha disparat fins al 9,1 %.

L’euro ha pujat després de l’anunci de la presidenta del BCE, però poc després la revaloració ha perdut força perquè Lagarde no ha avançat fins on arribaran les pujades, ja que la taxa d’interès dependrà de les dades d’inflació.

Sí que ha apuntat que el preu del diner està encara molt lluny del nivell que necessiten per portar la inflació fins a l’objectiu del 2 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.