Gran angular

Un accident al mar s’endú l’economista Francesc Granell

El catedràtic tenia una llarga trajectòria docent i en càrrecs institucionals

Francesc Granell i Trias, economista i col·laborador de L’Econòmic durant més de deu anys, va morir la setmana passada a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on va estar ingressat tres dies després de quedar inconscient mentre es banyava en una platja de l’Escala (Alt Empordà).

El prestigiós catedràtic d’economia aplicada de la Universitat de Barcelona, de 78 anys, tenia una dilatada trajectòria com a docent i molta experiència en càrrecs institucionals internacionals, molt basats en el món del comerç mundial. El catedràtic havia publicat múltiples articles en diversos mitjans de comunicació. També havia assumit diversos càrrecs de responsabilitat en institucions europees i a les Nacions Unides. Tenia, entre altres reconeixements, la Creu de Sant Jordi i la Medalla a l’Ordre del Mèrit Civil.

Quan l’Estat espanyol va entrar a la Comunitat Europea el 1986, Granell va ser requerit pel llavors ministre Ernest Lluch com a candidat a formar part del servei de la Comissió Europea dins del primer grup d’alts càrrecs espanyols amb responsabilitats a Brussel·les. Va ser responsable de l’ajuda alimentària comunitària al tercer món i de les relacions amb el Programa Mundial d’Aliments i el Fons Internacional de Desenvolupament Agrícola. Actualment era director general honorari de la Comissió Europea.

Divulgació.

Col·legiat des de l’any 1972, Francesc Granell i Trias formava part del Consell de Redacció de la Revista Econòmica de Catalunya, editada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya, entitat que el va distingir com a col·legiat de mèrit en reconeixement a la seva contribució extraordinària a la divulgació de la professió d’economista.

Els darrers anys de la seva vida s’havia significat notòriament en contra del procés d’independència que ha viscut Catalunya els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.