Política

L’ANC reclama que es faci la DUI el segon semestre del 2023

La data coincideix amb la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) té la intenció d’aprofitar la reunió que s’està celebrant en aquests moments amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per proposar que es faci efectiva la declaració unilateral d’independència el segon semestre de l’any vinent. Així ho ha manifestat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, abans de participar en la reunió, en què també participen Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, i que arriba després de la gran manifestació de l’independentisme que aquesta Diada va aplegar prop de 700.000 persones.

La data escollida per “fer la declaració d’independència de Catalunya” coincideix amb la presidència del Consell de la Unió Europea per part d’Espanya. “Aprofitar aquesta presidència, amb gran visibilitat i presència internacional, comporta que tot Europa i tot el món estarà pendent i és més difícil la repressió i la vulneració de drets fonamentals”, ha dit Feliu. “Creiem que és una finestra d’oportunitat que no podem desaprofitar”.

L’entitat independentista veu reforçada la seva estratègia, després de l’èxit mobilitzador d’aquest diumenge, i confia que la Generalitat i els partits n’hagin pres nota i escoltin la proposta. “Ho plantegem ara, amb un any vista, i creiem que això ho fa encara més factible”, afegeix Feliu, recordant que hi ha “molt temps per preparar-ho”. Però per tal de poder reafirmar la seva proposta, confia que l’independentisme s’hi comprometi al Parlament aprovant una resolució el pròxim 27 de setembre, coincidint amb la primera jornada del debat de política general. “El compromís de les institucions pot marcar l’1 d’octubre de 2022, que tenim aquí a les portes, i cridar a la mobilització que la ciutadania ha de fer possible que es faci i sigui efectiva la independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.