Economia

El preu de la llum aquest dissabte serà el més baix amb l’excepció ibèrica

L’electricitat es pagarà a 177,46 euros/MWh, un terç menys que divendres

El descens s’explica, en part, per l’increment de la generació d’energia eòlica

El preu de la llum per als clients de la tarifa regulada baixarà dissabte fins als 177,46 euros el megawatt hora (MWh). És l’import més barat d’ençà que va entrar en vigor l’anomenada excepció ibèrica, a mitjan juny.

El valor de l’electricitat a la subhasta del mercat majorista –el que paguen els clients de la tarifa regulada– serà de 61,68 euros/MWh, als quals s’ha de sumar la compensació per l’aplicació del topall del gas a les centrals de cicle combinat, que serà de 115,78 euros/MWh, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE). En total, el preu serà de 177,46 euros/MWh, un 36,1 % menys que aquest divendres, en què s’ha pagat a 277,46 euros/MWh.

Sense l’excepció ibèrica, el MWh s’hauria pagat dissabte a 268,55 euros, 91 euros més que sense el topall al gas destinat a la generació elèctrica.

El de demà serà el preu de l’electricitat més barat des del passat 12 de juny, quan l’electricitat es pagava a 167,06 euros/MWh.

El descens del preu per aquest dissabte s’explica, en part, per l’increment de la generació d’energia eòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.