Gran angular

El sector immobiliari reneix amb el nou saló The District

Els mercats de capital i la inversió seran l’eix principal de l’esdeveniment que se celebrarà a l’octubre a Barcelona .

Es pretén que Barcelona torni a ser territori amable per als inversors

The District es va presentar ahir a la seu del Cercle d’Economia, a Barcelona. Es tracta de la nova fira del sector immobiliari que s’ha posat com a objectiu que la ciutat esdevingui la capital europea del real estate, al menys durant els dies que tindrà lloc l’esdeveniment, del 19 al 21 d’octubre vinent,“però també aconseguir que ho sigui de manera permanent”, segons va afirmar Juan Velayos, president de The District, i fundador i CEO de JV20, firma d’assessoria i inversió en real estate.

La reinvenció que aporta The District com a saló és que organitza tots els actors de la seva cadena de valor a l’entorn del capital: fons d’inversió, sobirans, private equity, bancs finançadors o fonts alternatives de finançament, al voltant del quals pivotaran els grans tenedors de sol, administracions, operadors, promotors, brokers, agències comercialitzadores, consultores o gestors de propietats, deixant també un espai generós per a la innovació, les noves tecnologies que aporten valor al sector i les proptech.

“Amb la celebració de The District estem reunint a Barcelona tots els actors mundials de la indústria del sector immobiliari amb un triple objectiu: resoldre els dubtes conjunturals que envolten el sector cara a l’any vinent, impulsar l’activitat comercial amb reunions àgils que permeten palpar l’estat actual del mercat i tornar a situar la ciutat com a territori friendly (amable) per als inversors”, va afirmar Velayos durant la presentació.

Davant factors de gran actualitat com ara la pèrdua de valor de l’euro o l’augment fulgurant dels tipus d’interès, The Distric s’estructura en tres eixos principals: el desenvolupament de les estructures de mercat de capitals, el valor que suposa el compliment dels criteris ESG (Environmental, Social and Governance) i la transformació que viuen els actius residencial, oficines, logístic, hospitality, comerç i els alternatius, com ara els co-living, els data centers o els complexes residencials per a gent gran (senior living).

El nou saló comptarà amb més de 250 firmes expositores, entre les quals AEDAS Homes, Anticipa, CBRE, JLL, Neinor Homes o Servihabitat, i amb grans firmes mundials del sector, com ara Blackstone, Brookfield, TPG o Stoneshield.

Albert Planas, director general de Nebext, empresa organitzadora de l’esdeveniment, va afirmar que les previsions apunten a que el saló superarà els 7.000 assistents, alhora que va anunciar que Portugal i Màlaga seran, respectivament, el país i la ciutat convidats de la primera edició de The District, que ocuparà els 18.000 m2 del pavelló 8 de Fira de Barcelona, a la plaça d’Espanya de la capital catalana.

Un nou ‘Davos’.

El saló, segons la seva directora Gema Travería, “serà un Davos immobiliari que servirà per dilucidar la manera com s’ha de fer front al nou cicle immobiliari que ja ha arribat i que analitzarem a fons amb els grans gurús i empreses de capital”.

Per al nou esdeveniment firal, més de 380 experts internacionals i líders del sector immobiliari es trobaran a The District World Summit 2022, el congrés europeu més gran enfocat a totes les fonts de capital, que tindrà lloc dins del saló. El seu director, Josep Jorge, va apuntar que, entre altres, es debatrà sobre “quin serà l’actiu immobiliari guanyador el 2023, quin país té més oportunitats d’inversió avui en dia, com està afectant la inflació a la recuperació del sector o les oportunitats de negoci de sectors en creixement”.

No faltaran espais per al networking, la transferència de coneixement o la presentació de projectes que busquen capital. “Els contactes que els assistents faran en tres dies a Barcelona és el que farien en diferents països en diversos mesos”, va apuntar Planas.

The District s’ha presentat amb força i la incògnita plana ara sobre si acabarà substituint el Barcelona Meeting Point, la històrica fira del sector creada el 1996 pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. De moment, els seus organitzadors asseguren que es reprendrà l’any vinent, després d’aturar-se el 2019 a causa de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.