Política

Kazakhstan confirma l’augment de persones que entren des de Rússia al país veí

Les mateixes cues que es produeixen a la frontera kazakh es donen a altres països veïns, com a Finlàndia, Mongòlia i Geòrgia, coincidint amb el decret de mobilització parcial de Putin

El Servei de Fronteres del Kazakhstan ha confirmat que el nombre d’entrades des de Rússia al país ha augmentat després de la mobilització parcial decretada dimecres pel president rus, Vladímir Putin, perquè desenes de milers de reservistes combatin a Ucraïna.

“Actualment hi ha un augment del nombre de ciutadans estrangers que entren la República del Kazakhstan a la frontera kazakh-russa”, ha indicat l’agència del Comitè de Seguretat Nacional del país centreasiàtic en un comunicat, després que la vigília mitjans locals publiquessin vídeos de grans cues de cotxes amb matrícules russes en alguns llocs fronterers entre Rússia i el país veí.

El Servei de Fronteres kazakh ha explicat que els 30 llocs de control d’automòbils “funcionen amb normalitat”, però que en quatre “hi ha una congestió pel flux de passatgers i vehicles”.

“La situació està sota control especial. El Servei de Fronteres, juntament amb les agències governamentals competents, garanteix la seguretat i el compliment de la llei a les cruïlles frontereres. S’ha organitzat la cooperació amb l’agència fronterera russa”, ha ressaltat l’agència kazakh.

Segons les estadístiques del Ministeri de l’Interior del Kazakhstan, des de començament d’any 4,3 milions d’estrangers han entrat al país, inclosos 1.660.000 russos.

La cartera d’Interior ha assegurat que es “monitoregen els processos migratoris” i el compliment de les lleis, que permeten als russos entrar sense visat al Kazakhstan però només romandre al país 90 dies des de la cruïlla de la frontera.

Les mateixes cues que es produeixen a la frontera kazakh es donen a altres països veïns o punts d’entrada, com a Finlàndia, Mongòlia i Geòrgia, coincidint amb el decret de mobilització parcial de Putin



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.