Gran angular

‘Châteaux’ a la recerca de soci

castells francesos en mans d’un industrial català, amb projectes immobiliaris d’inversió moderada i alta rendibilitat

La casualitat, els contactes i el raonable preu de venda van fer que un empresari industrial de la Catalunya Central adquirís fa tres anys dos châteaux francesos –cases senyorívoles més que pròpiament castells–, amb la intenció d’aixecar negocis relacionats amb el sector immobiliari: un establiment hoteler amb encant i bona gastronomia, en un, i apartaments tutelats per a gent gran, en l’altre. La pandèmia va frenar els projectes que ara s’han posat de nou en marxa i que busquen soci per fer-los realitat. “Les instal·lacions estan en molt bones condicions i únicament s’ha de fer una inversió moderada per adaptar-les a les noves activitats econòmiques”, afirma l’industrial, que demana romandre en l’anonimat.

El château Saint-Henri data de finals del segle XIX i està ubicat en un terreny de 15.000 m², a la regió de la Borgonya. Dotat d’un conjunt de construccions independents que acompanyen l’edifici central, va funcionar fins al 1986 com a orfenat i, des de llavors fins al juliol del 2018, data en què es va posar a la venda, es va convertir en llar per a infants amb necessitats socials, gestionat per l’administració pública.

A tocar del canal de Nivernais, per on passen al voltant de 3.000 embarcacions a l’any, l’actual propietari ha previst construir un establiment hoteler a la casa senyorívola; un restaurant de referència de la cuina local en un dels edificis independents; vint cabanes en un dels espais verds de la finca; una àrea de bany i una d’esportiva, i un spa a l’antic pavelló, situat en una construcció unida a l’edifici central per una passarel·la de vidre.

L’altre castell el trobem camí de Normandia, al departament de Mayenne, a la regió de Països del Loira. El château de Clavières ha estat seminari, escola, hospital durant la Primera Guerra Mundial i sanatori fins al seu tancament, el 2008. Amb 47.000 m² de terreny i 6.680 m² edificats, disposa de sis edificis independents a més de la casa senyorívola, també del segle XIX, amb capella privada inclosa i una font natural d’aigües curatives.

Per a l’empresari, aquest és un lloc idoni per establir-hi apartaments tutelats per a gent gran, “ja que la distribució actual i les zones mèdiques es poden aprofitar i a la vora hi ha poblacions i tots els serveis necessaris”.

Els projectes són damunt la taula, amb la documentació en regla per fer qualsevol negoci fora d’activitats industrials, justament el sector que coneix pam a pam l’actual propietari. Per aquest motiu busca un soci, per evitar desfer-se de les adquisicions. Aquest és només un exemple de les oportunitats de negoci que es podran trobar a The District , la nova fira del sector immobiliari que se celebrarà a Barcelona, del 19 al 21 d’aquest mes, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.