Política

unió europea

crisi energètica

Polònia culpa Alemanya i la UE de la gravetat de la crisi energètica

Fa una proposta per definir un preu màxim basat en els drets d’emissió de CO2

El primer ministre polonès, Mateusz Morawiecki, ha criticat aquest dijous en la cimera europea de Praga a la Unió Europea (UE) i especialment a Alemanya per la seva gestió de l’actual crisi energètica.

El cap de l’Executiu polonès ha atribuït l’alça en els preus de l’energia a l’ “egoisme d’Alemanya”, que segons ha dit a la seva arribada a la cimera de la Comunitat Política Europea “va dictar clarament la política energètica de la UE”.

“No pot ser que els interessos d’un sol país, és a dir, Alemanya, determinin la trajectòria dels preus per a tots els estats membres”, ha afirmat Morawiecki.

D’altra banda, el primer ministre polonès també ha dit que espera “una acció immediata” per part de la Comissió Europea (CE) perquè canviï el seu enfocament quant a la limitació de preus de l’electricitat mitjançant un mecanisme de 2014 que, segons ha afirmat, “lamentablement, no ha funcionat”.

En lloc d’això, Mateusz Morawiecki ha advocat per “imposar un preu màxim basat en els drets d’emissió de CO2”, ja que això “reduiria enormement el preu de l’electricitat en tota Europa”, ha declarat.

Sobre les fugues detectades recentment en els gasoductes Nord Stream 1 i 2, el primer ministre polonès ha manifestat que “és obra, probablement, dels serveis secrets russos, segons la informació que hem rebut dels nostres amics estrangers”.

Morawiecki ha subratllat que “avui Europa s’enfronta a una crisi sense precedents, amb més riscos i perills que mai en les últimes dècades” a causa de “la guerra provocada per (el president rus, Vladímir) Putin i per “els fatals errors en la política climàtica i energètica de la UE”.

La cimera de la Comunitat Política Europea que comença avui a Praga s’estendrà fins demà i reunirà els líders de la UE i de diverses nacions frontereres amb la Unió com el Regne Unit, Israel, Suïssa, Turquia i Ucraïna, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.