Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Borrell adverteix que la resposta occidental a un atac nuclear contra Ucraïna serà “tan poderosa” que “aniquilarà” l’exèrcit rus

L’alt representant adverteix Putin rus que “no es pot permetre fer una fanfarronada”

Lamenta que una cinquena part de la comunitat internacional no hagi volgut condemnar l’annexió dels territoris ucraïnesos ocupats

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior i de Seguretat, Josep Borrell, ha avisat aquest dijous el president rus, Vladímir Putin, que un potencial atac nuclear de Moscou contra Ucraïna provocaria una resposta militar “tan poderosa” d’Occident que suposaria l’“aniquilació” de l’exèrcit rus.

“Putin no es pot permetre fatxendejar. Ha de quedar clar que els qui donem suport a Ucraïna, la UE i els seus Estats membre, els Estats Units i l’OTAN, tampoc estem fent una fanfarronada. Qualsevol atac nuclear contra Ucraïna provocaria una resposta, no nuclear, però sí una resposta militar tan poderosa que l’exèrcit rus quedaria aniquilat”, ha advertit en un acte al Col·legi d’Europa a Bruges (Bèlgica).

En la seva intervenció, Borrell ha celebrat que l’Assemblea General de l’ONU hagi condemnat l’annexió russa de territoris d’Ucraïna, però ha lamentat que una cinquena part de la comunitat internacional no s’hagi sumat a la condemna, en al·lusió als 5 països –inclosa Rússia– que han rebutjar condemnar Moscou i els 35 que s’hi han abstingut.

“Un 20% de la comunitat global ha decidit ni donar ni rebutjar les annexions russes. Per mi, són massa. Estem contents perquè l’ampolla està mig plena, però encara està una mica buida. Hem de continuar treballant perquè el món rebutgi amb més claredat aquesta guerra”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.