Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia prepara els nous soldats per a l’ús de drons militars

L’ús dels drons adquireix cada vegada major importància en la campanya militar russa a Ucraïna tant pel que fa a a l’exploració com en la seva variant kamikaze

El Ministeri de Defensa de Rússia ha afirmat aquest dijous que dedica una especial atenció a la preparació d’operadors de drons en el marc de la mobilització parcial anunciada pel president rus, Vladímir Putin, davant la importància d’aquesta mena d’armes en la campanya militar russa a Ucraïna.

“Els drons juguen un paper important en el compliment de missions de combat en l’operació militar especial, la qual cosa atorga a la preparació d’operadors de drons un estatus especial”, ha declarat el viceministre de Defensa rus, Yunus-Bek Yevkúrov, durant una inspecció a la preparació de mobilitzats.

L’alt cap militar ha visitat avui polígons de la Circumscripció Militar Central de Rússia, per a inspeccionar les pràctiques de tir, enginyeria, medicina tàctica i conducció de màquines de combats dels reservistes.

Yevkúrov també ha escoltat els informes dels responsables de la preparació dels mobilitzats.

L’ús dels drons adquireix cada vegada major importància en la campanya militar russa a Ucraïna, on aquests aparells no tripulats són utilitzats no sols per a complir missions d’exploració, sinó també en les seves variants d’assalt i kamikaze.

Aquests últims, particularment, han guanyat protagonisme recentment gràcies a l’ús dels drons de fabricació iraniana Shahed-136, rebatejats com a Rússia com Guerany.

Aquests drons kamikaze són difícils de detectar pels sistemes antiaeris a causa de la seva baixa altura de vol i poden resultar bastant efectius malgrat la seva baixa velocitat de vol.

L’OTAN lliurarà a Ucraïna centenars d’inhibidors de drons russos i iranians

L’OTAN lliurarà a Ucraïna “centenars” d’inhibidors per a anul·lar els drons de fabricació russa i iraniana que estan causant estralls en els atacs de Rússia contra infraestructures crítiques i contra la població ucraïnesa, segons ha informat aquest dijous el secretari general aliat, Jens Stoltenberg.

L’OTAN “lliurarà equips antidrons per a Ucraïna, amb centenars d’inhibidors de drons que poden ajudar a deixar sense efecte els drons de fabricació russa i iraniana”, ha assenyalat Stoltenberg en una roda de premsa al final d’una reunió dels ministres de Defensa de l’Aliança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.