Economia

Unió Europea

La inflació a l’eurozona puja al 9,9 % al setembre

La xifra final és una dècima inferior a la prevista per l’Eurostat

Al conjunt de la UE els preus també han augmentat vuit dècimes, fins al 10,9 %

La inflació a l’eurozona ha marcat un nou rècord històric al setembre.

L’increment dels preus al conjunt dels països que comparteixen la moneda única europea ha augmentat vuit dècimes, fins al 9,9 %, segons les dades confirmades aquest dimecres per l’Eurostat. Fa un any, al setembre de 2021, la taxa d’inflació a la zona euro era del 3,4 %.

No obstant això, la xifra publicada avui rebaixa en una dècima l’estimació feta a finals de setembre, en la qual l’Eurostat preveia arribar al 10 %.

Amb l’increment del setembre, la inflació ja acumula quinze mesos consecutius a l’alça. L’augment de la taxa al setembre torna a estar impulsat pels preus dels productes energètics, que s’han encarit un 4,19 %. També destaca la pujada de preus dels aliments, l’alcohol i el tabac en un 2,47 %, els serveis (+1,8 %) i els béns industrials exclosa l’energia, amb una pujada de l’1,47 %.

Al conjunt de la Unió Europea (UE) la inflació ha escalat fins al 10,9 % al setembre, també vuit dècimes més respecte al mes anterior (10,1 % a l’agost). Fa un any la inflació anual als vint-i-set era del 3,6 %.

Per països, Estònia (24,1 %), Lituània (22,5 %) i Letònia (22 %) són els que registren un major increment dels preus i França (6,2 %), Malta (7,4 %) i Finlàndia (8,4 %) tenen les xifres menys elevades. La taxa s’ha mantingut estable a Croàcia i ha augmentat en altres vint Estats membres.

L’Eurostat situa la inflació a l’Estat espanyol en el 9 % al setembre, un punt i mig menys que a l’agost, i és un dels sis països on la inflació interanual ha caigut l’últim mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.