Política

La CE proporcionarà refugis hivernals als ucraïnesos

També ha anunciat la concessió de 175 milions d’euros més en ajuda humanitària per als més necessitats a Ucraïna i Moldàvia

La Comissió Europea (CE) ha anunciat avui un nou programa per proporcionar refugis de cara a l’hivern als ucraïnesos que els necessitin després dels atacs russos a infraestructures civils, i també la concessió de 175 milions d’euros més en ajuda humanitària per als més necessitats a Ucraïna i Moldàvia.

Brussel·les ha fet aquest anunci mentre el comissari europeu de Gestió de Crisi, Janez Lenarcic, visitava avui Ucraïna per ajudar a coordinar una de les operacions de resposta d’emergència de la UE sobre el terreny.

Durant la visita, s’ha reunit amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, així com amb la viceprimera ministra d’Integració Europea i Euroatlàntica, Olga Stefanishyna, i els titulars d’Afers Estrangers, Dmitro Kuleba; d’Interior, Denys Monastyrsky, i de Comunitats i Territoris, Oleksii Chernyshov.

La resposta humanitària de la UE aquest hivern inclourà refugis i altres articles per a Ucraïna per un valor total de 62,3 milions d’euros, ha indicat la Comissió en un comunicat, en què ha afegit que ha adquirit la capacitat de proporcionar refugis temporals d’emergència per a fins a 46.000 persones.

Com a projecte pilot, la UE està desplegant 500 unitats de refugi temporal a la regió de Rivne, 550 a la regió de Butxa -a més de 1.000 llits- i 600 a la regió de Khàrkiv.

Cada unitat pot acollir fins a cinc persones i està equipada amb llits i calefactors, ha detallat la CE.

Aquesta reserva de refugis d’emergència inclou unitats d’allotjament temporal que estaran equipades amb dutxes, lavabos, kits bàsics de neteja i espais comuns per reunir-se o dinar, ha afegit.

La Comissió també ha adquirit milers de llits que es poden utilitzar en centres d’allotjament temporal per acollir refugiats o desplaçats interns mentre es posen a disposició habitatges més permanents.

D’altra banda, dels nous 175 milions d’euros en ajuda humanitària anunciats avui, 150 milions es destinaran a operacions a Ucraïna i 25 milions a Moldàvia.

“La principal prioritat és proporcionar refugis d’hivern davant les temperatures gèlides que es preveuen”, va explicar la Comissió, que va afegir que altres objectius abasten l’educació o la salut.

Amb aquest nou finançament, el total de l’ajuda humanitària de la UE en resposta a la guerra de Rússia a Ucraïna superarà els 500 milions d’euros.

La Comissió Europea ha afegit que també ha començat a treballar amb Ucraïna per preparar la seva adhesió al Mecanisme de Protecció Civil de la UE en el futur. Aquest mecanisme ja ha donat a Ucraïna més de 70.000 tones d’ajuda des de 31 països europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.