Política

L’Iran respon a la UE amb sancions a mitjans de comunicació, periodistes i membres de l’Eurocambra

Teheran els acusa de dur a terme “accions deliberades de suport al terrorisme”

A la llista negre hi ha els eurodiputats espanyols Javier Zarzalejos i Hermann Tertsch i l’ex-vicepresident de l’eurocambra Alejo Vidal Quadras

El govern de l’Iran ha respost aquest dimecres a les sancions que li ha imposat la Unió Europea (UE) amb restriccions a mitjans de comunicació, periodistes i membres de l’Eurocambra, entre d’altres.

La decisió concreta l’amenaça de Teheran de replicar les sancions europees aprovades per la mort de Mahsa Amini i la repressió de les protestes, que ha deixat més d’un centenar de morts al país.

Segons han informat les autoritats iranianes, les mesures s’adrecen a persones i grups que duen a terme “accions deliberades de suport al terrorisme i grups terroristes, la promoció i incitació al terrorisme i la propagació de la violència i l’odi”.

Les autoritats iranianes han inclòs en la llista negra l’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos, copresident del grup Amics d’un Iran Lliure a l’Eurocambra. També hi són Alejo Vidal Quadras, per la seva relació amb l’Organització dels Mujahidins del Poble de l’Iran, i l’eurodiputat de Vox Hermann Tertsch.

Entre els sancionats també hi ha polítics francesos, com l’alcaldessa de Villepinte, Matine Valleton, i el diputat de l’Assemblea francesa Meyer Habib.

Les sancions de l’Iran també apunten a periodistes, com l’alemany Johanned Boie, cap de redacció del diari Bild, i mitjans de comunicació, entre els quals els canals perses de l’alemanya Deutsche Welle i la francesa RFI. L’Iran estén la seva represàlia a organitzacions com la Lliga Internacional Francesa contra el Racisme i l’Antisetimisme i Stop the Bomb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.