Economia

economia

L’Euro segueix per sobre de la paritat davant el dòlar després de les decisions del BCE

La negativa de Lagarde de comentar si la pujada de tipus del desembre seria tan agressiva frena al final la cotització

L’euro va aconseguir mantenir-se per sobre de la paritat davant del dòlar després de la decisió del Banc Central Europeu (BCE) d’apujar els tipus d’interès, però va perdre posicions després que la seva presidenta, Christine Lagarde, refusés comentar si la pujada de desembre serà també tan agressiva.

L’euro es canviava cap a les 15.30 hores GMT a 1,00 dòlars, enfront dels 1,0021 dòlars en les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior. AL final de la sessió, el Banc Central Europeu (BCE) va fixar el canvi de referència de l’euro en 1,0037 dòlars.

D’aquesta manera, l’euro ha pujat fins al seu valor màxim respecte del dòlar des de mitjan setembre.

El Consell de Govern del BCE ha decidit aquest dijous pujar els seus tipus d’interès en tres quarts de punt, fins al 2%, una cota no vista des de gener de 2009, per a frenar la inflació de la zona de l’euro, que frega el 10%.

La presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha dit avui que tenen una missió, que és “lluitar contra la inflació, contra la pujada del cost de la vida” i que per això pot ser que pugin els tipus d’interès més enllà de la normalització.

Però Lagarde ha refusat comentar si la pujada de desembre serà també de 75 punts bàsics o serà menor i per això l’euro va frenar la seva apreciació.

La moneda única es va canviar en una banda de fluctuació entre 0,9973 i 1,0092 dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.