Política

EN DIRECTE

El PP pregunta a Sánchez qui ha anat veure Puigdemont per proposar-li un “bon acord”

El president espanyol se sotmet a la sessió de control al Congrés

Acaba el termini per presentar esmenes a la llei trans

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, se sotmet aquest dimecres a les preguntes dels grups parlamentaris. Podeu seguir el ple en directe al digital.

Tot i que no hi havia preguntes escrites sobre aquesta qüestió, la portaveu del PP, Cuca Gamarra, i Sánchez han intercanviat retrets pel bloqueig a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la reforma del delicte de sedició. De fet, la sessió de control d’avui ha estat la primera ocasió en la que el cap de l’executiu i els populars debaten directament després que el PP anunciés que trencava les negociacions per renovar el CGPJ, precisament amb el pretext que la Moncloa tenia el propòsit de modificar el delicte de sedició.

En aquest context, Gamarra ha reclamat a Sánchez que aclareixi “qui és el senyor X del PSOE” que suposadament va anar a veure Carles Puigdemont per proposar-li un “bon acord” per retornar a l’Estat.  “Qui ha anat a negociar el Codi Penal a mida dels líders colpistes i ha ofert que les lleis d’Espanya es redactin a la seu d’ERC?” ha preguntat la popular.

En la seva resposta, ha retret al PP que vagi repartint carnets de “bon espanyol” i li ha recordat que porta “quatre anys incomplint la Constitució” amb el seu bloqueig a la renovació dels càrrecs del CGPJ.


Cs denuncia un “tracte de privilegi” a Puigdemont
La líder de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha acusat el president espanyol d’oferir un “tracte de privilegi” a  l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Arrimadas ha afegit que no té “cap dubte” que Sánchez ha ofert “el que faci falta” a Puigdemont per facilitar el seu retorn a l’Estat.

En declaracions als passadissos del Congrés, Arrimadas ha afirmat que Sánchez “és l’única persona capaç de passar de dir que ell mateix portaria Puigdemont a oferir-li un tracte de privilegi”. “El mateix senyor que és capaç de canviar el Codi Penal per afavorir els que el sostenen a la Moncloa, per descomptat que és capaç de negociar i parlar amb un pròfug de la justícia”, ha dit.

“En això sí que no menteix Puigdemont i es manifesta la manca d’escrúpols d’aquest govern, que és el pitjor que ha tingut Espanya en la seva etapa democràtica”, ha lamentat.

El ple d’aquesta setmana és el primer després que cambra espanyola rebutgés set esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023, que ara segueixen el tràmit a la comissió parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.