Economia

unió europea

Gairebé la meitat de la població de la UE està preocupada per com pagarà les factures

El percentatge augmenta del 48% global al 56,7% en el cas de l’Estat espanyol

El 71% de la població europea ha canviat els seus hàbits de consum energètic per estalviar

Gairebé la meitat de la població de la Unió Europea (UE), el 48 %, es mostra preocupada per com afrontar els pagaments de les factures en els propers sis mesos, un percentatge que creix fins al 56,7% a l’Estat espanyol, segons ha revelat una enquesta publicada aquest dilluns per la Comissió Europea.

L’enquesta confirma que el 71% de la població a Europa ha canviat els seus hàbits de consum energètic per estalviar energia i reduir el cost de les seves factures, especialment a Dinamarca i Bèlgica, on el 86% i el 82% de la població enquestada respectivament ha incidit en aquest canvi.

Així mateix, el 15,9% dels europeus ha assenyalat que ja ha experimentat dificultats per afrontar el pagament de la factura energètica, un problema que s’agreuja a Grècia on gairebé el 52% de la població afirma haver tingut problemes per pagar les seves factures.

Per fer front a l’increment de preus, el 36,8% dels consumidors europeus han retirat diners dels seus estalvis, una situació que s’agreuja a Grècia i Malta, ja que el percentatge augmenta fins al 57,8% i el 55% respectivament.

A l’Estat espanyol el percentatge se situa proper a la mitjana europea, un 39%.

L’enquesta també assenyala que el pagament dels préstecs concedits preocupa el 19% de la població de la UE i, en el cas de l’Estat espanyol, el 37,3% dels ciutadans.

Aquest sondeig s’ha publicat aquest dilluns coincidint amb la celebració d’una taula rodona organitzada per la Comissió on s’abordarà la protecció dels consumidors de la Unió Europea (UE) en l’actual context de crisi energètica.

La reunió agrupa els reguladors de l’energia, els proveïdors d’energia, les associacions de consumidors i els representants de la UE i els Estats membres.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha assenyalat en un comunicat que la “majoria” dels consumidors europeus han adaptat els seus patrons de consum per estalviar energia.

“No obstant, molts estan preocupats per la seva capacitat per pagar els seus comptes. A la llum d’aquests temps difícils, la Comissió segueix decidida a trobar opcions alternatives per ajudar els consumidors a alleujar la situació”, ha assenyalat Reynders.

Per la seva banda, la comissària d’Energia, Kadri Simson, ha assegurat que la principal prioritat de la Comissió és protegir els consumidors de l’impacte d’aquesta crisi energètica, “assegurant-nos que tots rebin el suport necessari i que ningú es quedi sense subministrament d’energia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.