Política

Ucraïna aprova estendre la llei marcial noranta dies més

És la cinquena vegada que el parlament del país pren aquesta decisió des de l’inici de la guerra el 24 de febrer

La Rada Suprema (el Parlament unicameral d’Ucraïna) ha aprovat avui estendre durant 90 dies més la llei marcial i la mobilització general de la població fins el proper 19 de febrer.

Han votat a favor dels dos decrets presidencials 294 i 297 diputats respectivament, del total de 418 parlamentaris, segons ha informat la cadena de televisió pública Suspilne.

És la cinquena vegada que la Rada estén la llei marcial des que va ser decretada per primera vegada a l’inici de la guerra el 24 de febrer passat i després renovada el 15 de març, el 21 d’abril i el 15 d’agost.

La votació s’ha produit l’endemà d’una onada d’atacs russos dirigits contra les infraestructures energètiques del país i després d’una jornada en què un projectil impactés en una localitat de la veïna Polònia matant dos civils.

Mentre que el govern polonès i l’OTAN han assegurat que “és probable” que es tracti d’un míssil de les defenses antiaèries ucraïneses, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha reiterat aquesta tarda una vegada més que no hi ha “cap dubte” que el projectil era rus.

Ha assegurat que confia plenament en les informacions que li han proporcionat en aquest sentit els comandaments militars ucraïnesos, segons ha dit en declaracions citades per Suspilne.

A més, ha demanat que Polònia doni accés a representants de Kíiv perquè analitzin les restes del míssil, cosa a què ha afirmat Ucraïna té “dret,” i ha demanat que no es treguin “conclusions finals” fins que s’hagi completat la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.