Política

GRÈCIA

Embarguen els béns de la vicepresidenta de l’Eurocambra i dels seus familiars a Grècia

Eva Kailí està detinguda i imputada, juntament amb tres persones més, pels delictes de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció en relació a suposats suborns de Qatar

L’Autoritat contra el Blanqueig de Capitals de Grècia ha ordenat aquest dilluns l’embargament dels béns —immobles, comptes bancaris, empreses— al país de la vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialdemòcrata hel·lena Eva Kailí, i dels seus familiars més propers, informen els mitjans locals.

Kailí, que actualment està detinguda, està involucrada en un cas de corrupció, relacionat amb suposats suborns de Qatar per influir en les decisions de l’Eurocambra respecte a la celebració del Mundial de futbol.

Un jutge belga va decidir diumenge imputar-la juntament amb tres persones més —inclòs el seu company, l’italià Francesco Giorgi— pel delicte de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció.

L’embargament dels seus béns i els dels seus familiars més propers a Grècia va ser ordenat pel cap de l’Autoritat contra el Blanqueig de Capitals i fiscal adjunt del Tribunal Suprem hel·lè, Jaràlabos Vurliotis, amb la justificació que és possible que provinguin d’activitats il·lícites.

El pare de Kailí també s’ha vist involucrat en el cas, ja que divendres la Policia el va detenir in fraganti en un hotel carregant una bossa amb 600.000 euros en efectiu, amb què pretenia escapar.

Segons els mitjans grecs, 150.000 euros més van ser trobats en bosses al registre a la casa de Kailí a Brussel·les.

Els Socialistes i Demòcrates de l’Eurocambra van decidir ahir, dissabte, suspendre Kailí del grup parlamentari, mentre que les seves funcions en el càrrec de vicepresidenta han estat suspeses per la presidenta de l’Eurocambra, la maltesa Roberta Metsola.

L’ordre d’embargament ja ha estat comunicada a les institucions bancàries gregues i també a les autoritats estatals pertinents.

L’hongarès Orbán es burla de l’escàndol de corrupció en el Parlament Europeu

El primer ministre d’Hongria, l’ultranacionalista Viktor Orbán, s’ha burlat aquest dilluns del més recent escàndol de corrupció del Parlament Europeu (PE) amb un mem en la xarxa social Twitter , recordant que eurodiputats solen criticar al seu país per la falta de garanties democràtiques.

“Bon dia per al Parlament Europeu”, diu un breu tuit d’Orbán, acompanyat per una foto d’arxiu en la qual es veu com l’expresident dels EUA Ronald Reagan i altres polítics riuen a riallades, amb el subtítol “I després diuen que el PE està seriosament preocupat per la corrupció a Hongria”.

Orbán al·ludeix en el seu breu missatge a la detenció de la vicepresidenta del PE, Eva Kaili, per un suposat delicte de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció, en un cas que vincula a Qatar amb l’Eurocambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.