Política

ESTAT ESPANYOL

El ministeri de l’Interior reforçarà el nivell 4 d’alerta antiterrorista durant les festes de Nadal

Del 19 de desembre al 15 de gener hi haurà especial vigilància i protecció a llocs i espais, mitjans de transport, esdeveniments religiosos, de lleure o lúdics en què es prevegi una alta concentració de persones

El Ministeri de l’Interior espanyol reforçarà a partir del proper dilluns 19 i fins al 15 de gener les mesures de prevenció, protecció i resposta del nivell 4 d’alerta antiterrorista per garantir la seguretat durant les festes nadalenques, sobre tot als mitjans de transport i llocs amb grans concentracions de persones.

Segons informa el ministeri, la decisió s’ha adoptat aquest dilluns a la Mesa de Valoració de l’Amenaça Terrorista presidida pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una sessió que se celebra habitualment cada any amb antelació a l’arribada de les festes nadalenques.

Així, la instrucció signada pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ordena entre el 19 de desembre i el 15 de gener un “enfortiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’intel·ligència, de control i seguiment antiterrorista” per part de forces i cossos de seguretat, així com altres organismes i operadors, públics o privats, en matèria de seguretat.

Les mesures estan dirigides a proporcionar especial vigilància i protecció a llocs i espais, mitjans de transport, esdeveniments religiosos, de lleure o lúdics en general, en què es prevegi una alta concentració de persones.

Especial vigilància també d’objectius estratègics i infraestructures crítiques que són imprescindibles per al funcionament normal de l’activitat ciutadana.

Les delegacions del govern de les comunitats autònomes que tinguin cossos de policia propis o unitats adscrites de la Policia Nacional traslladaran urgentment aquesta instrucció a les autoritats autonòmiques i convocaran, si cal, les reunions d’informació i coordinació necessàries per executar el contingut de la instrucció.

A més, la Secretaria d’Estat de Seguretat ha remès aquesta instrucció a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) perquè la distribueixi entre els responsables dels cossos de policia local per incorporar les capacitats operatives al pla de reforç nadalenc.

La Unitat Central de Seguretat Privada de la Policia Nacional també comunicarà aquestes instruccions a les empreses de seguretat privada perquè reforcin els serveis, els procediments i les mesures de col·laboració corresponents al vigent nivell d’activació antiterrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.