Política

guerra a Ucraïna

Rússia llança una nova onada d’atacs contra les infraestructures civils d’Ucraïna

Les alarmes antiaèries han sonat a tot el país

La UE aprova el novè paquet de sancions contra Moscou

Rússia ha colpejat de nou les infraestructures civils d’Ucraïna, amb la idea de danyar les xarxes de subministrament d’electricitat i d’aigua. En el dia 296 de la guerra, Moscou ha llançat almenys seixanta míssils aquest matí sobre diferents ciutats ucraïneses, segons ha denunciat Kíiv.

Ucraïna s’ha despertat avui amb les alarmes sonant a tot el país per advertit d’atacs aeris. Les primeres sirenes es van començar a sentir cap a les vuit del matí i una mica més tard, les alertes es disparaven en un total de setze regions del país i s’instava els ciutadans a buscar refugi. Alguns governadors com els de les regions de Khàrkiv o Sumi, al nord, o Odessa, al sud, van informar d’instal·lacions afectades pels atacs i, en el cas de Sumi, d’apagades. També es van registrar explosions a la capital, segons va denunciar el seu alcalde.

El nou atac arriba hores després que la UE hagués aprovat dijous un nou paquet de sancions contra Rússia en represàlia per la invasió a Ucraïna. En una reunió dels ambaixadors dels 27 que es va fer en paral·lel a la trobada dels líders, els representants dels estats membres van aconseguir superar les reticències de Polònia i Lituània per tirar endavant la novena ronda de sancions contra Moscou. Varsòvia i Vílnius demanaven garanties perquè no hi hagués excessives exempcions al transport de fertilitzants russos. El nou paquet inclou gairebé 200 individus i entitats més a la llista de sancionats, algunes d’elles relacionades amb les forces armades i de la indústria de la defensa, així com polítics, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.