Política

Unió Europea

Kaili admet parcialment la seva implicació en la trama pels suposats suborns de Qatar i el Marroc

L’eurodiputada reconeix que va demanar al seu pare que amagués els diners que hi havia al seu domicili

L’ex-vicepresidenta del Parlament Europeu diu que tenia coneixement de “l’activitat” de la seva parella, també imputat

L’ex-vicepresidenta del Parlament Europeu Eva Kaili ha reconegut la seva implicació en la trama de suborns de Qatar i el Marroc a l’Eurorocambra.

Segons el diari belga Le Soir, Kaili ha admès parcialment davant el jutge que investiga el cas la seva participació en els fets.  L’eurodiputada grega ha reconegut que “haver donat instruccions al seu pare perquè amagués els diners” que guardava al seu domicili.

El diari belga explica que Kaili també ha reconegut tenir constància de “l’activitat” de la seva parella, l’italià Francesco Giorgi, investigat juntament amb l’ex-eurodiputat de la mateixa nacionalitat Pier Antonio Panzeri, a qui Giorgi va assenyalar com a líder de la trama. L’eurodiputada també ha admès que “les maletes [plenes] de bitllets passaven pel seu apartament”.

La policia belga va enxampar el pare de Kaili sortint d’un hotel del barri europeu de Brussel·les amb una maleta plena de diners en efectiu. Aquesta circumstància va permetre la detenció de l’eurodiputada, que té immunitat parlamentària, en entendre que es cometia un delicte flagrant.

Kaili està empresonada des del passat 9 de desembre a la presó d’Haren, als afores de la capital belga, i compareixerà el proper dijous davant un tribunal correccional de primera instància de Brussel·les, que decidirà si continua en presó preventiva o surt en llibertat, amb o sense mesures cautelars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.