Salut

ESTAT ESPANYOL

Sanitat convoca per demà la Ponència d’Alertes per l’augment de casos de covid a la Xina

L’objectiu és “compartir la informació disponible” sobre la reunió del Comitè de Seguretat Sanitària de la UE que s’ha celebrat avui

Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid havien sol·licitat que es fes una trobada

El Ministeri de Sanitat espanyol ha convocat per demà una reunió de la Ponència d’Alertes, formada per experts, per “compartir la informació disponible” sobre la reunió del Comitè de Seguretat Sanitària de la Unió Europea (Heath Security Comitee), celebrada avui dijous.

Segons han informat fonts de Sanitat, la reunió d’aquest òrgan del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) tindrà lloc aquest divendres al matí, en el marc de l’alerta per l’augment de casos de coronavirus a la Xina.

La Ponència d’Alertes de Salut Pública i Plans de Preparació i Resposta està formada per persones expertes del Ministeri de Sanitat, de les comunitats i les ciutats autònomes i de societats científiques, segons precisa Sanitat.

La convocatòria d’aquesta trobada s’ha fet pública després que Castella i Lleó hagi sol·licitat la convocatòria d’una reunió de totes les comunitats autònomes per abordar aquesta situació i la Comunitat de Madrid també hagi demanat una reunió per prendre “mesures urgents”.

El Ministeri de Sanitat ha apel·lat aquest dijous a la “coordinació europea” per afrontar la situació sanitària davant l’onada de contagis de covid a la Xina i ha recomanat als viatgers el destí o procedència dels quals sigui el país asiàtic que completin la seva pauta de vacunació i que actuïn amb precaució.

En aquesta reunió europea celebrada avui, l’Estat espanyol ha remarcat la importància de “continuar el camí de la coordinació europea en les polítiques sanitàries”, indiquen fonts del Ministeri de Sanitat.

Els països membres, segons asseguren aquestes fonts, han insistit en la importància de continuar amb una vigilància activa, incloent-hi la seqüenciació del virus com a eina fonamental.

Els Estats Units i Itàlia han exigit als viatgers procedents d’aquest país un test negatiu per entrar als territoris.

La Comunitat de Madrid activa el protocol anticovid a les residències de gent gran

La Comunitat de Madrid ha activat el protocol anticovid a les residències de gent gran i reforçarà l’Hospital Infermera Isabel Zendal davant l’increment de casos d’aquesta malaltia a la Xina, segons ha anunciat aquesta la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Pel que fa a les residències de gent gran de la comunitat autònoma, entre el 19 i el 25 de desembre s’han registrat 10 nous brots epidèmics en residències i centres de gent gran, el doble que la setmana anterior, segons l’últim informe sobre la covid-19 de la Conselleria de Sanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.