Societat

Convoquen una manifestació el dia 2 a Barcelona davant l’escalada de feminicidis

Aquest és el desembre amb més dones mortes per violència masclista a l’Estat de les dues últimes dècades

Les organitzacions feministes de Catalunya, sota el paraigua Novembre Feminista i Ca la Dona, han convocat el proper dia 2 de gener una concentració contra l’escalada de feminicidis que ja ha convertit l’últim mes en el més mortal per a les dones a Espanya en dues dècades. La concentració tindrà lloc dilluns a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Sant Jaume.

“Una vegada més, plenes de tristesa, indignació i ràbia i per tots els feminicidis que han repuntat en aquestes festes fins a xifres insuportables expressem i donem tot el suport a les famílies i persones que estimaven aquestes dones assassinades i assenyalem el patriarcat com a màxim responsable d’aquests crims”, apunten les convocants en un comunicat.

En aquest sentit, han fet “una crida a l’autoorganització de les dones contra la complicitat de la societat i la permissivitat contra els atacs i menyspreu a les propostes feministes que fan que els agressors se sentin legitimitats i les dones més vulnerables especialment en temps de festes amb la convivència forçada”.

Ca la Dona i Novembre feminista apunten que s’està en “Alerta total” i que no “pararan” “d’exigir” que les propostes “de prevenció, educació, autonomia i llibertat per a les dones siguin la prioritat de totes les polítiques, dels grups de dones, de les institucions i de tota la societat”.

L’estadística oficial donada a conèixer aquest dijous reflecteix que deu dones han estat assassinades per violència masclista al desembre, si bé tres crims més ocorreguts en els últims dies estan en investigació: un total de 13 dones assassinades i dues ferides greus.

Es tractaria de la xifra més elevada des del 2003, quan van començar a registrar-se els assassinats masclistes de forma oficial. Des de la nit d’ahir s’han conegut tres assassinats masclistes a Escalona (Toledo), Madrid i Benidorm (Alacant).

A Catalunya, l’últim assassinat va tenir lloc el 26 de desembre, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Un home de 69 anys va ser detingut com a presumpte autor de l’assassinat de la seva parella de 88 anys, el cadàver de la quals havia estat localitzat amb signes de violència a l’habitatge de tots dos.

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu [email protected]. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.