Societat

Un centenar de persones es concentren a Badalona contra violència masclista

L’acte s’ha celebrat a les set de la tarda a la plaça de la vila

Més d’un centenar de persones s’han concentrat avui divendres a la tarda a Badalona (Barcelonès) en un acte de repulsa contra la violència masclista i per recordar les víctimes d’aquest 2022 a tot Espanya, un total de 49.

L’acte s’ha celebrat a les 19.00 hores a la Plaça de la Vila de la ciutat barcelonina, on hi ha hagut diversos parlaments i on diferents persones han sostingut calendaris de cada mes d’aquest 2022 en els quals apareixien els feminicidis.

Un total de 49 dones han estat assassinades per violència masclista el 2022 mancant un dia per acabar l’any, onze d’elles ja confirmades durant aquest mes, un dels més tràgics des que hi ha registres, i amb diversos casos en investigació.

L’últim cas confirmat ha estat l’assassinat d’una jove de 20 anys a Madrid a les mans de l’exparella de la seva mare i que en l’actualitat mantenia una relació amb la víctima.

La presidenta de la Federació de Dones de Badalona, Rocío Mateos, ha recordat que quan s’apropen els períodes festius augmenten els crims masclistes i ha qualificat aquest desembre com “el mes negre”.

“Tots els ciutadans som els més propers a la víctima, i hem d’estar amb els ulls i les orelles molt oberts per actuar”, ha assenyalat Mateos, que també ha destacat que no es pot deixar “que ocorrin aquestes situacions, no normalitzar-ho”.

Per la seva banda, la psicòloga de la Federació de Dones Josefina Caro ha criticat que a Badalona encara no hi hagi “un circuit local contra la violència de gènere” que estigui en funcionament, i ha destacat que l’allau de dones que busquen ajuda sol produir-se després dels períodes vacacionals.

“Necessitem una acció política decidida que engegui el pla estatal contra la violència de gènere, perquè es van dedicar molts diners a això i aquí no ho veiem”, ha criticat Caro.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que ha participat en la concentració de protesta, ha expressat “l’enèrgica condemna” de l’Ajuntament a la violència masclista, ja que es tracta “d’actituds que no tenen cabuda en aquesta societat”.

Guijarro ha destacat que el govern municipal treballa en l’actualització de programes, de plans i protocols per evitar que es donin casos de violència masclista, i ha recordat que Badalona va ser pionera en la creació d’una unitat especialitzada de Guàrdia Urbana per al tractament integral de les víctimes.

L’alcalde també ha assenyalat que esperen tenir definit abans d’acabar el mandat, a poder ser en el primer trimestre del 2023, el pla contra la violència masclista a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.