Salut

CORONAVIRUS

La UE aposta per demanar proves de covid als viatgers procedents de la Xina

Els experts sanitaris dels estats membres s’han reunit avui i s’inclinen, entre altres mesures, perquè les proves es facin fins i tot abans de la sortida del país asiàtic

Demà està prevista una trobada del grup de Resposta Política Integrada a les Crisis (IPCR), en què participen representants de les institucions europees, dels estats membres i altres experts, amb vista a la possible presa de decisions concretes

La gran majoria dels països de la Unió Europea aposten per demanar proves de covid-19 a tots els viatgers procedents de la Xina abans fins i tot de la seva sortida del país com a resposta a l’auge de contagis al gegant asiàtic.

També s’inclinen per recomanar mesures d’higiene personal per als viatgers, inclosa una recomanació per portar mascareta als vols des de la Xina, el control d’aigües residuals dels avions, vigilar l’entrada de noves variants als aeroports i millorar la seqüenciació del virus, entre altres mesures.

Aquestes són les idees sobre les quals han “concordat” els experts dels estats membres a la reunió d’aquest dimarts, segons ha resumit a la xarxa social Twitter la comissària de Salut, Stella Kyriakides, una vegada finalitzada la trobada.

En aquesta reunió ha sorgit una discussió sobre la necessitat d’exigir proves de covid-19 als passatgers procedents de la Xina que es realitzin fins i tot abans de la sortida del país asiàtic, una possibilitat a la que han donat suport per una “gran majoria” dels estats membres, ha explicat un portaveu comunitari.

En qualsevol cas, el portaveu ha subratllat que les mesures que s’adoptin “haurien d’estar centrades en els vols i els aeroports més adequats i ser portades a terme d’una manera coordinada per garantir-ne l’efectivitat”.

Les discussions continuaran aquest dimecres, ha explicat la xipriota, en una reunió del grup de Resposta Política Integrada a les Crisis (IPCR), en què participen representants de les institucions europees, dels estats membres i altres experts, amb vista a la possible presa de decisions concretes.

“La unitat continua sent la nostra principal eina contra la covid-19”, ha expressat Kyriakides, titular de Salut de la Comissió Europea, institució que en les darreres dates ha subratllat la necessitat que els Vint-i-set coordinin la seva resposta davant l’augment dels contagis a Xina.

Des que es va conèixer l’augment de les infeccions a la Xina, diferents socis del bloc comunitari, entre els quals hi ha l’Estat espanyol, han restablert els controls per a viatgers procedents del país asiàtic, encara que altres, com Bèlgica, han optat per no exigir als viatgers d’aquest país fer un test.

La reunió dels experts sanitaris dels estats membres d’aquest dimarts ha coincidit amb un informe del Centre Europeu per al Control de Malalties (ECDC) en què aquest organisme conclou novament que la pujada de casos de coronavirus a la Xina no suposa d’entrada un “repte” per als països de la Unió Europea (UE) pel fet que es tracta de les mateixes variants que ja circulen al continent i a l’alta immunitat i els índexs de vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.