Societat

Els Reis prenen el carrer

Les cavalcades dels Savis d’Orient omplen de llum i fantasia pobles i ciutats, on la mainada els fa les últimes peticions abans de la nit màgica

Ses Majestats demanen pau al món i la protecció del planeta

La il·lusió i els nervis infantils es van tornar a deixar veure ahir als carrers de ciutats i pobles amb les diferents cavalcades de ses majestats els Reis d’Orient, que van tornar a desfilar-hi sense restriccions després d’uns anys de contenció per culpa de la covid. Els esperaven, de la mà o a collibè dels pares, milers de menuts amb els ulls lluents, molts després de fer guàrdia hores per agafar un bon lloc, d’altres enarborant xumets per fer el corresponent ritus de pas a la maduresa entregant-los als patges, i moltíssims amb les cartes per lliurar-les personalment a Melcior, Gaspar o Baltasar.

A Barcelona, on la celebració va ser més multitudinària, Ses Majestats van desembarcar cap a les quatre de la tarda del pailebot Santa Eulàlia al portal de la Pau, on l’alcaldessa, Ada Colau, els va fer entrega del pa i la sal, símbol d’hospitalitat, i també la clau mestra de totes les cases de Barcelona per poder fer la seva feina nocturna.

Flanquejats pel Patge Gregori, la Patge Estel i el Patge Omar, tant Colau com Melcior van fer una crida a tots els infants perquè defensin la pau i la cura del planeta i pel benestar de nens i grans.

Més tard, a les sis, al Pla de Palau, va començar la cavalcada oficial, que enguany, per les obres de Via Laietana, va seguir un recorregut diferent, ja que va enfilar el passeig de Colom per pujar pel Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer Sepúlveda fins a plaça Espanya i finalment l’avinguda Maria Cristina, davant de les fonts de Montjuïc, on van arribar-hi cap a quarts de deu. Hi havia sis carrosses noves, tres de les quals de doble alçada, per oferir la màxima visibilitat dels Reis, i la recuperació de la feina de les carameleres, que van omplir els carrers per on va passar la rua més gran que se celebra a la capital catalana de llaminadures, també per primer cop després dels anys de la pandèmia.

Amb més d’un quilòmetre de llargària, hi van participar més de 1.100 ajudants i voluntaris, i la participació de 20 entitats i 12 companyies professionals.

Els Reis, però, van arribar a tots els pobles i ciutats de Catalunya. A Girona, l’arribada de Ses Majestats es va produir al campament reial del parc de la Devesa, des d’on van desfilar enmig d’una multitud de gironins amb els menuts com a protagonistes, fins a la Copa, on es va celebrar un acte a càrrec del mag Naj Mandin i la carbonera major, Tem-Noch, i on l’alcaldessa, Marta Madrenas, va donar la benvinguda als tres Mags.

A Tarragona, el desembarcament reial va ser al barri del Serrallo, des d’on van enfilar un seguici pels principals carrers de la ciutat, amb la carrossa del Fanal, la de l’Estel, que els ha guiat fins a la ciutat, i la de la Sínia, fins a l’ajuntament, on l’alcalde, Pau Ricomà, els va donar la benvinguda i els va fer a mans les claus de la ciutat.

Finalment, a Lleida, l’espectacle Yeti, la bèstia de les neus va obrir el seguici, que va arribar amb el tren de la Pobla a mitja tarda. Després, la comitiva d’onze carrosses va sortir de la plaça Ramon Berenguer fent el recorregut habitual fins a la paeria, on l’alcalde, Miquel Pueyo, va donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.