Política

estat espanyol

Calviño confia que s’arribarà a un acord per a la reforma de les pensions “com abans millor”

El pacte és necessari perquè l’Estat rebi el quart pagament corresponent al Fons de Recuperació i Resiliència

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, s’ha mostrat aquest dilluns convençuda que el govern espanyol arribarà a un acord per a la reforma de les pensions durant la primera meitat d’aquest 2023. “Estic segura que podrem aprovar la reforma com més aviat millor”, ha declarat aquest dilluns a Brussel·les, abans d’assistir a la reunió de ministres de finances de la zona euro.

Per a la també ministra d’Assumptes Econòmics, la reforma és “un treball de responsabilitat” i que permetrà garantir unes pensions dignes “no només ara sinó també per als pròxims vint i quaranta anys”. El pacte, a més, és una condició necessària perquè l’Estat rebi el quart pagament dels Fons de Recuperació i Resiliència, previst per a l’estiu d’aquest any.

En aquest sentit, Calviño ha apuntat que el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, està treballant “de forma molt intensa” amb els grups polítics i els agents socials per garantir que la segona fase de la reforma de les pensions tiri endavant.

També sobre aquesta qüestió n’ha parlat l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, qui per ara ha certificat la “bona marxa” del desplegament del pla de recuperació espanyol. “L’impacte del pla fins ara ha estat bo [...] i podem confiar que s’arribarà a un acord sobre les pensions”, ha declarat.

La Comissió Europea va fixar que l’Estat podrà rebre un total de 140.000 milions d’euros per a reformes i inversions entre 2021 i 2026, dels quals 70.000 milions corresponen a transferències no reemborsables. Per ara, l’executiu europeu ha transferit més de 31.000 milions d’euros a Espanya –més de 9.000 milions d’euros corresponen a l’etapa de prefinançament i els 22.000 milions restants als dos pagaments ja efectuats– i espera entregar 6.000 milions d’euros més durant el primer semestre de 2023, corresponents al tercer desemborsament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.