Política

Estat espanyol

El PP s’obre a negociar el suport al decret anticrisi

El partit conservador denuncia que el govern espanyol rebutja dialogar

Fonts dels populars expliquen que Hisenda els remet als dirigents del PSOE al Congrés

El PP ha obert la porta aquest dijous a negociar el suport al decret anticrisi que es debatrà dimarts que ve al Congrés en un ple extraordinari, però ha denunciat que el govern espanyol rebutja dialogar.

Fonts de la formació conservadora han assenyalat que estan disposats a donar suport al text en el cas que l’executiu “ampliï la seva rebaixa de l’IVA per a alguns aliments” com el peix, la carn i les conserves, tal com ha reclamat reiteradament el partit les últimes setmanes.

Les mateixes fonts han revelat que el vicesecretari d’economia del PP, Juan Bravo, va sol·licitar sense èxit ahir dimecres una reunió amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per abordar la qüestió. Segons les mateixes fonts, Montero va declinar la proposta i va remetre la formació als dirigents del PSOE a la cambra baixa espanyola.

En aquest sentit, han criticat que aquesta posició de la ministra és contrària al que “han fet en altres ocasions”. “Quan la norma és del govern, és aquest qui assumeix el diàleg”, han recordat.

El partit veu amb “preocupació” que el govern espanyol “tanqui les portes a negociar el suport del partit que representa a l’alternativa de govern per un decret que recull algunes propostes del PP”.

A més, mostren “sorpresa” per aquesta decisió de l’executiu, “que sí que va negociar altres texts econòmics amb els grups minoritaris a través de ministres no diputats” com el de Presidència, Félix Bolaños.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.