Política

estats units

El líder republicà al Senat creu que els EUA “mai” incorreran en l’impagament de deute

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha anunciat aquest dijous “mesures extraordinàries” per a pagar els comptes

El líder de la minoria republicana al Senat dels Estats Units, Mitch McConnell, ha dit aquest dijous que el país “mai” incorrerà en un impagament del seu deute i que no està preocupat per una possible crisi financera.

En declaracions després d’un esdeveniment en la Universitat de Louisville (Kentucky), McConell ha al·ludit a la pressió existent per a pujar el sostre de deute, que és “sempre un esforç bastant polèmic”, encara que creu que els legisladors l’aconseguiran abans que el Tresor esgoti les seves “mesures extraordinàries” al juny, segons mitjans nacionals.

Els Estats Units han arribat aquest dijous al límit de deute, quantitat total de diners que el govern està autoritzat a manllevar per a complir amb les seves obligacions legals existents i poder abonar els beneficis del Segur Social i Mèdic, els salaris militars, els interessos sobre el deute nacional, les devolucions d’impostos i altres pagaments.

Cada cert temps, els Estats Units treuen el cap a l’impagament del deute nacional perquè, a diferència d’altres països, l’Executiu estatunidenc només pot emetre deute fins al límit establert pel Congrés, que té el poder d’elevar aquest sostre segons cregui convenient.

McConnell ha defensat que no està “preocupat” davant una possible crisi financera, a més de creure que l’important “és recordar que els Estats Units no han d’incórrer en l’impagament del seu deute”, ja que “no ho ha fet mai i mai ho farà”.

“Acabarem en alguna mena de negociació amb l’Administració sobre les circumstàncies o condicions en les quals s’elevarà el sostre de deute”, ha constatat McConnell, després que la secretària del Tresor, Janet Yellen, anunciés aquest dijous “mesures extraordinàries” per a pagar els comptes.

Els republicans de la Cambra Baixa, sota control dels conservadors, han promès que no elevaran el sostre de deute de nou, tret que el president, Joe Biden, accepti retallades en la despesa federal, la qual cosa ha suscitat l’alarma davant un hipotètic impagament.

La Casa Blanca demana els republicans ampliar el sostre de deute sense condicions

La Casa Blanca ha sol·licitat aquest dijous als republicans que permetin que el Congrés aprovi el límit del sostre de deute “sense condicions” i va subratllar que no hi ha marge de negociació. “És un assumpte urgent sobre el qual el Congrés hauria d’actuar sense demora”, ha indicat en una compareixença davant la premsa la viceportaveu de premsa, Olivia Dalton.

El límit de deute, que en l’actualitat és de 31,38 bilions de dòlars, és la quantitat total de diners que el govern està autoritzat a demanar en prèstec per a complir amb les seves obligacions legals i poder abonar els beneficis del Segur Social i Mèdic, els salaris dels militars, els interessos sobre el deute nacional, els reemborsaments d’impostos i altres pagaments.

L’Executiu ha arribat a aquest sostre aquest dijous i des de la Casa Blanca s’ha insistit aquest dijous perquè els republicans, que tenen el control de la Cambra de Representants en el Congrés, no posin condicions al seu augment.

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha escrit aquest dijous en una missiva als líders del Congrés que el seu Departament ha activat ja “mesures extraordinàries” per a pagar els comptes, però ha subratllat que l’ús d’aquestes eines financeres especials s’estén fins al pròxim 5 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.