Societat

Àsia

El Vietnam canvia llebre per gat

A diferència d’altres països asiàtics amb l’horòscop xinès, el nou any lunar estarà dedicat al felí

No existeix un consens sobre la raó d’aquest canvi, que alguns expliquen per l’absència del lepòrid al territori

Mentre la Xina, el Japó, Corea del Sud i altres països asiàtics es preparen per a la gran celebració de l’any nou lunar i entrar aquest diumenge en l’any del conill –o de la llebre– de l’horòscop xinès, el Vietnam canviarà aquest animal per un gat a la festivitat.

Cada any de el zodíac xinès està dedicat a un animal i aquesta tradició se segueix sense a penes variacions per diversos països d’Àsia, inclòs el Vietnam, tot i que en aquesta ocasió sí que canvia el conill pel gat.

L’absència de conills al Vietnam, excepte a les botigues de mascotes, explicaria aquesta variació, tot i que no hi ha cap raó àmpliament acceptada.

Una de les més esgrimides aquests dies als mitjans de comunicació locals és que l’horòscop d’animals va arribar al Vietnam des de la Xina, on l’any del conill (mao tu) es pronuncia de manera semblant a la paraula vietnamita per a gat (meo), cosa que explicaria la confusió.

Al canvi del conill per gat al Vietnam hi ha una altra variació menor del zodíac xinès: la del búfal d’aigua en lloc del bou, que s’explicaria per l’abundància d’aquests animals al país indoxinès.

L’any nou lunar és la major celebració al Vietnam i el país es paralitza durant més d’una setmana, en la que milions de persones tornen a les seves localitats d’origen per passar les vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.