Política

Unió Europea

Les autoritats belgues arresten l’eurodiputat Marc Tarabella pel ‘Qatargate’

El ple del Parlament Europeu va retirar-li la immunitat la setmana passada

La policia li ha comissat una caixa forta i ha inspeccionat oficines de l’Ajuntament que governa

Les autoritats belgues han arrestat Marc Tarabella en el marc de la investigació de l’anomenat Qatargate, el cas sobre els suposats suborns de països com Qatar o el Marroc a membres del Parlament Europeu. La fiscalia imputa a l’eurodiputat socialista càrrecs de corrupció.

En l’escrit facilitat per les autoritats, el ministeri públic detalla que ha requisat una caixa forta a Lieja (Bèlgica) que pertanyia al mateix Tarabella. En la mateixa operació la policia ha inspeccionat algunes oficines de l’Ajuntament d’Anthisnes (Bèlgica), municipi del qual Tarabella n’és l’alcalde.

En les pròximes hores el jutge d’instrucció decidirà si ha de comparèixer públicament, afegeix la fiscalia en un comunicat emès aquest divendres.

Tarabella, juntament amb l’italià Andrea Cozzolino, va ser un dels eurodiputats a qui el ple del Parlament Europeu va retirar la immunitat la setmana passada. Prèviament ja havia estat expulsat del grup parlamentari dels socialistes pels seus vincles amb l’escàndol, si bé conserva la seva condició de parlamentari.

Pel que fa a la resta d’implicats en el cas, la ja ex-vicepresidenta del Parlament Europeu Eva Kaili; la seva parella, Francesco Giorgi, i l’ex-eurodiputat Pier Antonio Panzieri continuen a la presó.

El gener passat Panzieri, considerat el cervell de la trama, va arribar a un acord amb les autoritats per col·laborar en la resolució del cas.

Per altra banda, la setmana passada el secretari general de l’ONG No Peace Without Justice, Niccolò Figa-Talamanca, va ser alliberat sense condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.