Política

ESTAT ESPANYOL

El PSOE repta Podem a fer pública la seva última proposta per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

La ministra espanyola d’Hisenda, María Jesús Montero, acusa la formació morada de pensar més en el “relat” que en “resoldre el problema” de l’aplicació de la norma

La discussió, segons la també vicesecretària general del PSOE, “és tècnica”, i no política, com sostenen els seus socis de govern

Les discrepàncies entre el PSOE i Podem per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ es mantenen intactes. La ministra espanyola d’Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha reptat Podem a fer pública la proposta que el portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha assegurat que la seva formació ha traslladat a la part socialista aquest cap de setmana. En declaracions als passadissos del Congrés, Montero ha acusat Podem de pensar més en el “relat” que en “resoldre el problema” de l’aplicació de la llei.

Tot plegat després que aquest dimarts els socis de l’executiu van evitar que la Mesa del Congrés declarés el tràmit d’urgència de la proposició de llei del PSOE per a la reforma. ERC ha apuntat que no donarà suport a la iniciativa mentre no compti amb l’aval del Ministeri d’Igualtat. La proposició de Llei del PSOE arribarà al ple del Congrés el 7 de març, un dia abans del 8-M.

Maria Jesús Montero ha insistit que cal modificar el que “no funciona” de la llei, perquè quan l’aplicació d’una llei produeix rebaixes de condemnes “cal tancar aquesta escletxa”, i el PSOE, ha dit, ho vol fer “mantenint en consentiment” com a eix de la norma. La discussió, segons Montero, “és tècnica”, i no política, com sosté Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.