Política

ESTAT ESPANYOL

Sánchez farà canvis al govern espanyol al març

Són els derivats de les candidatures de les ministres Darias i Maroto a les eleccions municipals per Las Palmas de Gran Canària i Madrid

El president del govern espanyol insisteix que només hi haurà canvis als ministeris de Sanitat i Indústria

Assegura que encara no té decidits els noms dels nous membres de l’executiu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà al març els canvis en el seu Executiu derivats de la sortida de Carolina Darias i Reyes Maroto com a candidates a les eleccions municipals i assegura que limitarà els relleus a aquestes dues carteres.

Sánchez ha comentat els seus plans per a aquest canvi en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen la primera de les seves gires per una quinzena de països per preparar la presidència europea de la UE i que té com a primeres escales Àustria, Croàcia i Eslovènia.

El cap de l’Executiu espanyol ja va comentar a finals de l’any passat que la seva idea era modificar el govern a prop de la campanya electoral de les eleccions municipals del 28 de maig, en què la ministra de Sanitat optarà a l’alcaldia de Las Palmas de Gran Canària i la ministra d’Indústria a ser alcaldessa de Madrid.

Des de llavors s’han succeït els rumors sobre la possibilitat que avancés aquests relleus i que aprofités per fer més canvis després de la polèmica per les conseqüències de la llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual.

Sánchez ha rebutjat aquesta possibilitat i ha insistit que només hi haurà canvis als ministeris de Sanitat i Indústria.

Serà al març quan afronti la remodelació perquè ha dit que encara hi ha tasques pendents per a les dues ministres.

Recentment, Maroto ha assenyalat que un dels objectius abans de deixar el ministeri és aconseguir un pacte d’Estat per la indústria.

Sánchez assegura que encara no té decidits els noms dels dos ministres que substituiran Darias i Maroto, tot i que ja pensa en candidats.

Sobre aquest tema ha dit que el PSOE té força persones capacitades per afrontar unes responsabilitats com aquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.