Política

ESTAT ESPANYOL

Sánchez retreu que la “gent de bé” per a Feijóo és “poqueta i poderosa”

El president del govern espanyol ha portat a la sessió de control al Congrés l’afirmació que el líder dels populars va fer ahir al Senat per criticar les lleis trans i del ‘només sí es sí’

La portaveu del PP, Cuca Gamarra, li ha demanat a Sánchez que baixi “del tren de la supèrbia i accepti la mà estesa” del seu partit

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha censurat les paraules del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per parlar de “gent de bé”, i ha dit als populars que si no donen suport a la pujada del salari mínim, les pensions o l’impost a la banca és perquè per a ells la gent de bé és “poqueta” i “poderosa”.

Sánchez ha portat a la sessió de control al Congrés l’afirmació que Feijóo va fer ahir al Senat per criticar les lleis trans i del ‘només sí es sí’, en dir-li al president espanyol que “deixi de molestar la gent de bé”.

“Quan voten que no al salari mínim interprofessional és perquè interpreten que els seus beneficiaris no són gent de bé, quan voten en contra de la revaloració de les pensions consideraran que els pensionistes no són gent de bé o quan voten en contra de l’impost les grans energètiques o les grans entitats financeres serà perquè consideren que aquesta gent sí que és de bé”, ha afirmat Sánchez davant la portaveu del PP, Cuca Gamarra.

I ha exclamat a continuació: “Quina poca gent de bé hi ha al seu país i que poderosa és”.

Sánchez ha replicat així a les crítiques de Gamarra, que ha retret que “amb els trens” sí que hi hagi dimissions i amb les més de 540 rebaixes a agressors sexuals no, cosa que segons el PP evidencia que no pot cessar ministres “comunistes” com la d’Igualtat, Irene Montero.

La portaveu del PP ha retret a Sánchez que sigui “incapaç de rectificar”, li ha demanat que baixi “del tren de la supèrbia i accepti la mà estesa del PP” i ha afirmat que “sembla tenir interès personal a endarrerir la solució” . “A veure si vostè és, i no Podem, qui vol un titular el 8-M”, ha postil·lat.

A més, li ha preguntat si el seu govern suma, a la qual cosa Sánchez ha respost que suma amb mesures per a la sanitat, les dones o els col·lectius LGTBI i que li agradaria sumar també amb el PP però que per això han de “tornar a la cleda de complir amb la Constitució” renovant el Poder Judicial.

Gamarra no ha tingut oportunitat de replicar Sánchez respecte a les seves crítiques a la noció de la “gent de bé”, tot i que prèviament als passadissos havia assenyalat que són “entre altres els milions d’espanyols que ha decebut Pedro Sánchez”, inclosos els que donen suport a la llei trans perquè “hi ha gent de bé per a tot”.

A més, com ahir al Senat, el president espanyol ha portat al Congrés la crisi que va acabar amb el lideratge de Pablo Casado al PP, quan li ha dit a Gamarra que alguns li retreuen “injustament” que “canvia de jaqueta” quan “no és així” perquè “canvia el cap” i ella segueix fent el mateix: “venerar” el líder.

“El canvi de jaqueta més gran és el seu perquè li va prometre als votants que no governaria amb Podem i que no pactaria amb Bildu i aquests milions de votants són els que ha traït”, ha replicat Gamarra.

A més, ha convidat Sánchez a anar a un supermercat i ha denunciat que suma “pobresa i desigualtat” quan al seu govern hi ha diferents solucions a l’encariment de la cistella de la compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.