Política

guerra ucraïna

Protestes arreu del món per denunciar l’agressió russa a Ucraïna

Diferents països i organitzacions s’han il·luminat amb els colors de la bandera ucraïnesa en el primer aniversari de l’inici de la invasió de Rússia del país

Nit de vigília en moltes ciutats europees amb motiu de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, aquesta matinada ha fet just un any. A més, molts edificis o monuments emblemàtics, com ara la Torre Eiffel de París, s’han il·luminat aquesta passada nit amb els colors blau i groc, els de la bandera d’Ucraïna.

A la capital francesa, en un acte encapçalat per l’alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo, l’emblemàtic monument de ferro va adoptar el blau a la punta i el groc a la base, en solidaritat amb el poble ucraïnès.

La il·luminació especial es mantindrà fins al pròxim 26 de febrer. Aquesta és la segona vegada que la gran torre adoptar els colors de la bandera d’Ucraïna. La primera va ser el febrer de 2022, poc després de l’inici de la invasió.

A Brussel·les, els colors de la bandera ucraïnesa van il·luminar els edificis de les institucions europees. També hi va haver vigílies en diverses ciutats europees com a Berlín o Londres. A la capital anglesa, centenars de persones es van reunir a Trafalgar Square en solidaritat amb el poble ucraïnès. Es van poder veure banderes ucraïneses i cartells contra la guerra. També hi va haver actes a Berlín, Alemanya i, avui, a la capital catalana, Barcelona, la comunitat ucraïnesa ha convocat una manifestació per demanar la retirada de les tropes russes d’Ucraïna.

El suport al poble ucraïnès en el primer aniversari de l’inici de l’agressió russa també arriba des dels Estats Units. A Nova York, desenes de persones es van congregar davant el consolat rus per protestar per la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.