Societat

turquia

Un sisme de 5,6 desferma de nou el pànic a Turquia

El país intenta recuperar-se de la catàstrofe sísmica del 6 de febrer

Les víctimes mortals pels devastadors terratrèmols de fa tres setmanes supera les 44.000

El sud-est de Turquia ha tornat a tremolar aquest matí. Ha estat un sisme de magnitud 5,6 amb l’epicentre a la província de Malatya, una de les més afectades pels devastadors terratrèmols de fa tres setmanes, segons informa l’agència Efe. El tremolor ha causat almenys un mort i una setantena de ferits. El sisme ha desfermat de nou el pànic entre la població i és que el país està intentat recuperar-se de la catàstrofe sísmica del 6 de gener passat, quan dos terratrèmols de 7,8 i 7,5, van sacsejar Turquia, Síria i el Kurdistan.

Les autoritats turques han estimat en més de 44.000 les víctimes mortals d’aquests dos tremolors, a les quals s’han de sumar els més de sis mil morts a Síria. Són xifres encara provisionals, ja que es tem que moltes persones van quedar atrapades sota la runa i no van poder ser rescatades. A més, de les víctimes mortals hi ha milers de ferits i gairebé dos milions de persones viuen en tendes i casetes prefabricades que no deixen de tremolar.

Des d’aquell fatídic dia que es va esberlar la terra, hi ha hagut més de rèpliques, algunes de les quals per sobre de 5 graus, com la registrada aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.