Política

estat espanyol

El PP augmenta la pressió sobre el PSOE pel cas Mediador

El partit de Núñez Feijóo demana una comissió d’investigació al Congrés sobre la trama corrupta que esquitxa els socialistes

El PP va per feina. El principal partit de l’oposició al govern espanyol ha fet aquest dimecres un pas endavant més en la seva ofensiva contra el PSOE i ha registrat una petició en el Congrés perquè una comissió investigui el cas Mediador, la trama de corrupció que esquitxa els socialistes. “És moment que el Congrés no miri cap a una altra banda”, ha dit aquest matí la portaveu del grup parlamentari del PP a la cambra baixa, Cuca Gamarra, que ha afegit: “Això no es pot tapar”, segons declaracions des de la seu del PP al carrer Génova de Madrid, recollides per l’agència Efe.

El partit liderat per Alberto Núñez Feijóo ha registrat la petició després que socis d’investidura de Pedro Sánchez com Compromís i ERC haguessin avançat dimarts que hi donarien suport.

El PSOE assegura estar tranquil, però el cert és que el cas ha esclatat en el pitjor moment, a menys de tres mesos de les municipals i autonòmiques i ja contamina la vida política del Congrés espanyol i tota la precampanya electoral.

El cas es troba sota investigació judicial a les illes Canàries. Hi ha dotze persones detingudes acusades dels delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, tràfic d’influències i pertinença a organització criminal.

El cas Mediador se centra en una xarxa corrupta d’extorsió que hauria presumptament teixit l’exdiputat canari del PSOE Juan Bernardo Fuentes, conegut com a “Tito Berni”, que va dimitir en esclatar el cas, el 14 de febrer passat i que ha estat expulsat del PSOE.

La trama, segons informa l’agència Efe, implica excàrrecs socialistes, un general de la Guàrdia Civil i un delinqüent habitual, Antonio Navarro, que feia de mitjancer entre els empresaris i la xarxa. De fet, el cas es va destapar després de revisar el mòbil de Navarro per una altra denúncia i trobar-hi les proves de la presumpta extorsió a empresaris. La trama presumptament arreglava contractes públics o subvencions al govern de les illes Canàries i extorquia empresaris per deslliurar-los d’inspeccions.

Els caps de la trama, segons mitjans locals, prometien als empresaris que captaven que “obtindrien privilegis” en matèria de contractació pública. A canvi demanaven un “peatge” de 5.000 euros. La justícia també investiga si extorquien empresaris del sector ramader i alimentari a canvi de rebre tractes de favor en les inspeccions o en el tràmit d’ajudes europees.

Les reunions es feien en el mateix Congrés dels Diputats, raó per la qual la cambra baixa ha endurit les normes sobre visites.

Un cop tancat l’acord ho celebraven amb festes amb prostitutes, alcohol i drogues, segons el sumari del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.