Gran angular

Una cripto amb identitat

Dels 442 milions de monedes en circulació, al voltant de 350 estan bloquejats per a la seva venda i més de 50 milions són de l’entitat

Des de fa unes quantes setmanes ja circula maricoin, la criptomoneda de la comunitat LGTBIQ+ que pretén, com declaren els seus promotors, Juan Belmonte i Francisco Álvarez, esdevenir “la quarta economia del món, atès que s’adreça al 7,5% de la població mundial, que s’identifica amb qualsevol de les sigles LGTBIQ+, així com la resta de població que tolera la diversitat”.

Així mateix, maricoin aspira a recuperar els valors en què es van sostenir les altres monedes: “Volem que sigui la primera criptomoneda preparada com inicialment es van dissenyar, és a dir, divises alternatives al diner fiduciari, més enfocades a l’ús en establiments comercials que no pas a l’especulació, amb el benentès que les transaccions han de ser àgils, escalables, segures, econòmiques i descentralitzades.” A més, la criptomoneda té un clar tarannà reivindicatiu: “Hi ha un accés desigual dels membres de la comunitat LGTQ+ al sistema econòmic i financer. Segons la Harris Poll del 2021, el 59% de la comunitat no se sent representada per les institucions tradicionals, i el 39% desconfia dels bancs i altres organitzacions financeres.”

Els fundadors i mentors de maricoin han afirmat que la seva voluntat és que la moneda s’equipi amb esquemes de protecció que evitin l’excessiva volatilitat de preus que sempre ha caracteritzat el mercat de les divises alternatives. No amaguen l’aspiració revolucionària que “hi hagi un ús massiu, perquè esdevingui una alternativa al diner fiduciari, com passa al Salvador, on és cooficial”.

Maricoin va sortir als exchanges el 9 de febrer passat, tot posant en circulació prop de 1.000 milions de monedes, el 10% de la massa monetària, a Tinyman i Uniswap, principals DEX de les xarxes descentralitzades de codi obert Algorand i Polygon, que garanteixen escalabilitat i seguretat.

Els maricoins poden ser canviats, comprats i venuts des del moneder digital Mariwallet. El preu de sortida va ser de 0,030 dòlars, la qual cosa suposa una cotització de 1.000 milions i una prima per als 13.000 posseïdors de la moneda de 0,05 dòlars, ja que la van adquirir en prevenda, comerços i esdeveniments a partir de 0,025 dòlars.

Les associacions en defensa del col·lectiu LGTBIQ+, dipositàries de 2.500 milions de maricoins, de mica en mica aniran alliberant nous criptovalors al mercat. Per estimular el seu el seu ús en botigues i esdeveniments de pagament, Maricoin ha llançat el seu propi terminal de punt de venda (TPV), que admet tant pagaments NFC amb polseres precarregades com pagaments des de la Mariwallet amb codis QR. Els comerços i organitzacions que admeten la nova divisa alternativa es fan localitzables a través del mapa digital Marimap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.