Política

ESTAT ESPANYOL

ERC i EH Bildu registren quatre propostes d’esmenes al dictamen de la ‘llei mordassa’

La comissió d’Interior del Congrés espanyol debat i vota avui dimarts el text

El vot en contra de qualsevol de les dues formacions faria decaure la reforma

Esquerra Republicana i EH Bildu han registrat al Congrés espanyol quatre propostes d’esmenes transaccionals al debat sobre la modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a ‘llei mordassa’, de la qual avui se’n debat el dictamen a la comissió d’Interior.

Presentant aquestes propostes d’esmenes, les dues formacions intenten salvar el seu anunciat ‘no’ al dictamen i, si s’incorporessin, afectarien a l’apartat de desobediència —que passaria a considerar-se falta lleu, com a la legislació anterior—, les faltes de respecte quedarien objectivades i passarien a ser considerats només els “insults i injúries” —a més de poder deixar sense efecte la sanció en cas de disculpa— i es prohibirien les bales de goma i les devolucions en calent.

La reforma necessita la majoria simple per superar avui el tràmit de comissió i poder arribar al ple del Congrés espanyol, on necessitarà 174 vots afirmatius, ja que és una llei orgànica. A la comissió hi haurà 18 vots favorables —PSOE (13), Unides Podem (4) i el PNB (1)—, davant dels contraris del PP (9), Vox (5), Cs (1), Junts (1) i UPN (1). ERC i EH Bildu tenen un vot cadascun, amb la qual cosa si qualsevol dels dos se suma al bàndol del no i la votació queda empatada la reforma decaurà, un escenari que sembla el més probable tenint en compte les declaracions de fonts dels dos partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.